На Житомирщині планують створити регіональний геопортал містобудівного кадастру » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині планують створити регіональний геопортал містобудівного кадастру

Автор: news_maker від 21-09-2017, 11:54, переглядів: 946

На Житомирщині планують створити регіональний геопортал містобудівного кадастру

На черговій сесії Житомирської обласної ради, яка відбудеться 26 жовтня 2017 року, розглядатиметься питання про створення єдиного геопорталу містобудівного кадастру регіонального рівня. Саме тут буде зібрано усі містобудівні дані про міста, райони та об’єднані територіальні громади Житомирщини.

Про це повідомив директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Роман Щебетов, 20 вересня, під час наради з питань забезпечення територій містобудівною документацією.

«У 2016 році з обласного бюджету було вперше виділено кошти для створення містобудівного кадастру регіонального рівня і затверджено Програму розвитку містобудівного кадастру. На сьогодні майже всі архіви містобудівної документації в області відцифровані. Також закуплено відповідну оргтехніку та програмне забезпечення, яке дасть змогу цього року створити геопортал. І вже 26 жовтня на сесію облради виноситиметься питання про виділення фінансового ресурсу на купівлю геопорталу регіонального рівня містобудівного кадастру», – зазначив Роман Щебетов.

За його словами, Житомирська область на 60% забезпечена містобудівною документацією: «Протягом 2015-2017 рр. розроблено та затверджено генплани міст – Житомир, Бердичів, Коростишів. Завершені роботи генпланів в Олевську та Баранівці. В розробці наразі генеральні плани Тетерівки, Ружина, і схема планування Тетерівської ОТГ».

Розробка містобудівної документації спрямована на створення ефективної містобудівної системи при забезпеченні максимальної інвестиційної привабливості кожного населеного пункту. Крім цього, розроблення планувальної документації є однією із складових перспективного розвитку територіальних громад. Тому містам та ОТГ області варто пришвидшити процес розроблення сучасної містобудівної документації.

Також під час наради обговорили питання розроблення містобудівної документації та основні вимоги, затвердження, нових вимог законодавства у сфері архітектури та будівництва.

Участь в нараді взяли голови об’єднаних громад, представники райдержадміністрацій.

Електронний геопортал, після наповнення його інформацією, допоможе суттєво спростить процедуру надання районними архітекторами будівельних паспортів та інших вихідних даних для проектування. Дозволить в режимі реального часу вносити та отримувати різноманітні містобудівні дані. Онлайн картою зможуть користуватися, проектувальники, інвестори, мешканці нашого регіону та інші зацікавлені особи.

На Житомирщині планують створити регіональний геопортал містобудівного кадастру

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: