На Чуднівщині хочуть створити ще одну об’єднану громаду і на цьому зупинитися » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині хочуть створити ще одну об’єднану громаду і на цьому зупинитися

Автор: news_maker від 25-09-2017, 11:53, переглядів: 1 337

На Чуднівщині хочуть створити ще одну об’єднану громаду і на цьому зупинитися

Актуальне питання щодо утворення Чуднівської об’єднаної територіальної громади обговорили керівники органів місцевого самоврядування Чуднівщини. Наразі в районі, відповідно до проекту перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад Житомирщини, із чотирьох запланованих ОТГ створено поки що одну - Краснопільську громаду. Процес подальшого добровільного об’єднання трьох інших – Чуднівської, Великокоровинецької та Іванопільської, дещо призупинився, каже голова Чуднівської райдержадміністрації Петро Яригін:
"Іванопільська селищна рада, яка ініціювала створення Іванопільської об’єднаної територіальної громади, звернулась до жителів Жеребківської, Маловолицької та Галіївської сільських рад із проханням увійти до об’єднаної громади, однак не отримала від них підтримки. Велико-Коровинецька селищна рада виступила ініціатором утворення В.Коровинецької об’єднаної територіальної громади, до якої згідно з перспективним планом мали увійти селища В. Коровинці, Вакуленчук та села П’ятка і Рачки. Однак згоду на це дали лише жителі села Рачки".

Оскільки переважна більшість жителів населених пунктів не підтримали ідею добровільного утворення Іванопільської та Великокоровинецької ОТГ, то нині вивчається питання щодо доцільності функціонування у Чуднівському районі не чотирьох, а лише двох об’єднаних територіальних громад, тим паче, що для цього є всі необхідні умови, наголошує експерт з питань децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Романович:
"Ми провели відповідні розрахунки, до яких увійшли бюджетні показники, чисельність населення і віддаленість населених пунктів до адміністративних центрів громад. Таким чином, прийшли до висновку, що найбільш доцільнішим в межах Чуднівського району буде функціонування двох громад: одна - з центром у Чуднові і друга – вже створена Краснопільська об’єднана територіальна громада, до якої зможуть доєднатись села Бурківці, Троща та Жеребки. Відповідні зміни до законодавства дозволяють таке приєднання".

З урахуванням усіх пропозицій Чуднівська міська рада розпочала роботу щодо формування нового територіального об’єднання із центром у Чуднові. Говорить керівник юридичного відділу міськради Володимир Лопоха:
"Ми сьогодні готові до цього кроку – створити Чуднівську об’єднану територіальну громаду. Це піде на користь громади, адже для її розвитку будуть виділятись значні кошти. Ми вже сформували колектив, який буде займатись цим напрямком роботи".

Найближчим часом планується проведення громадських обговорень у населених пунктах Чуднівщини щодо створення Чуднівської об’єднаної територіальної громади, до складу якої має увійти понад 50 сіл і селищ району.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: