На Житомирщині за півроку встановили 35 сонячних електростанцій » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині за півроку встановили 35 сонячних електростанцій

Автор: news_maker від 4-10-2017, 16:47, переглядів: 839

На Житомирщині за півроку встановили 35 сонячних електростанцій

На території Житомирської області встановлено 35 сонячних електростанцій. За 9 із них жителі області вже отримали відшкодування з обласного бюджету.
Про це повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації.

«Програма користується попитом і це добре, адже люди починають використовувати альтернативні види енергетики. Люди стають енергонезалежними та ще й економлять власні кошти і мають змогу продавати надлишкову енергію за «зеленим тарифом», – зазначає Ігор Гундич.

Загалом жителі Житомирщини можуть отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Для того, щоб отримати відшкодування необхідно вибрати потрібне обладнання у постачальника, взяти на нього рахунок-фактуру та завітати до будь-якого державного банку (Укрексімбанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк) і взяти кредит на встановлення систем сонячного теплопостачання. Після цього потрібно купити обладнання та встановити його та підтвердити факт встановлення в Обленерго. Далі банк передає всі відомості про позичальника обласній комісії, яка приймає рішення та повідомляє банк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: