В Житомирі офіційно відкрили військово-патріотичні змагання "Соколята України" » Новини Житомира
 
 


В Житомирі офіційно відкрили військово-патріотичні змагання "Соколята України"

Автор: news_maker від 5-10-2017, 21:24, переглядів: 977

В Житомирі офіційно відкрили військово-патріотичні змагання "Соколята України"

В турнірі, що проходить на території військового інституту імені Корольова, беруть участь півтори сотні школярів віком від 14 до 17 років. Впродовж п'яти днів вони живуть у військових умовах та змагаються у спортивних і військових дисциплінах, розповідає голова Всеукраїнського дитячо-патріотичного об'єднання "Майбутнє України" Георгій Мальчін:
"Зараз діти пішли працювати на змагання з гімнастики. Це підйом з переворотом та підтягування. Потім – подолання смуги перешкод. Другий день – стрільба з бойової зброї, а далі крос три кілометри. В останні два дні проходитимуть змагання з рукопашного бою. Тобто змагання є інтенсивними. Кожен вихованець має бути не просто, наприклад, гарним легкоатлетом або гарним "рукопашником". Він має і бігати, і долати смугу перешкод, і стріляти, і битися на татамі. Тобто це, скажімо, важка, але універсальна підготовка захисника Вітчизни".

Змагання стартували четвертого жовтня, а офіційне відкриття турніру провели п'ятого числа. Георгій Мальчін каже, що для учасників передбачена велика кількість нагород: 70 медалей, 8 кубків, три почесних статуетки та найголовніша відзнака – перехідний кубок, який вручається команді, що переможе в турнірі. На цій нагороді зображено портрет загиблого в антитерористичній операції воїна Олега Міхнюка, якому присвячені змагання.
"Сьогодні ми згадуємо мого друга, мого брата Олега Міхнюка. Герой Афганістану, кавалер двох орденів та медалі "За відвагу". Герой Майдану (отримав там поранення). Командир Афганської сотні, комендант Майдану. І герой нашої війни на Сході. Нам, ветеранам Афганістану не байдужа доля нашої Батьківщини. Двісті чоловік-афганців загинули захищаючи незалежність нашої Батьківщини. Три з половиною тисячі наших братів пройшли дорогами війни на Сході. Будемо пам'ятати їх", – звернувся до учасників відкриття голова Житомирської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів Павло Мєнтов.

Турнір на Житомирщині проводять не випадково, адже саме тут є найкраща матеріальна база для змагань такого рівня, каже Георгій Мальчін:
"Ми багато працювали в різних областях України, але найбільше нам подобається на Житомирщині, тому що база, спочатку Житомирської аеромобільної бригади, а сьогодні база Житомирського військового інституту має дуже високий рівень матеріально-технічної бази та організації. Це дозволяє нам ефективно працювати на Житомирщині".

Закриття змагання та церемонія нагородження пройде в неділю, 8 жовтня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: