Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі » Новини Житомира
 
 


Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі

Автор: news_maker від 11-10-2017, 13:14, переглядів: 875

Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі

10 жовтня Сергій Сухомлин підписав Декларацію про співпрацю Житомирської міської ради з системою ProZorro.Продажі. Відтепер продаж і оренда комунального майна будуть проходити прозорого і ефективного. Перші лоти з’являться в електронній системі вже найближчим часом.

«Діяльність міської влади має бути відкритою та прозорою. Завдяки системі ProZorro.Продажі громада та представники бізнесу можуть в реальному часі контролювати хід продажу державного майна. Ми впевнені, що у таких питаннях треба застосовувати новітні прозорі підходи, щоб отримувати справжні ринкові ціни», - наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Окрім міст та областей за рік до проекту приєдналися державні підприємства та комунальні компанії, які активно продають майно на ProZorro.Продажі. «Фактично ми розробили та запустили прозорий механізм, який допомагає продавати комунальне майно вигідно, швидко та прозоро, а гроші, від таких угод йдуть до бюджетів громад. Ми вже продали майна більше ніж на 3 мільярди гривень і являємось системою продажу державних активів №1», - зазначив керівник проекту Олексій Соболев.
Він також наголосив, що для місцевих органів влади комунальних підприємств ProZorro.Продажі є найкращим інструментом продажу майна: «Ми вже неодноразово продемонстрували успішні кейси, коли ціни на державні активи протягом аукціону зростають в рази, а 70% лотів продаються з першого разу».

До проекту вже приєдналися Міністерство інфраструктури України, Донецька військово-цивільна адміністрація, Маріупольська міська рада, Тернопільська міська рада, Вінницька міська рада, Львівська міська рада, Хмельницька міська рада, Ужгородська міська рада, Кременчуцька міська рада, міська рада міста Нова Каховка, Полтавська обласна рада, а також державні та комунальні компанії: Укргазвидобування, Укренерго, Енергоатом, ПриватБанк, Аеропорт Бориспіль, Нафтогаз, Укрпошта, Укравтодор, КП “Київський метрополітен”, Автомобільні дороги України, Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ, Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, Запорізький титано-магнієвий комбінат, КПМА "Київ" (Жуляни), УКРНАФТА, НАК "Надра України" та інші.

Проект ProZorro.Продажі реалізується за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – першого в Україні та Молдові регіонального фонду прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснованого за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та громадської організації Transparency International Україна – українського відділення всесвітньо відомої антикорупційної організації Transparency International, заснованої 1993 року в Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айґеном.

Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі
Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі
Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі
Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі
Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі
Житомир починає співпрацю з ProZorro.Продажі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: