Житомирщина входить до складу тих регіонів України, які намагаються врятувати та відродити село » Новини Житомира
 
 


Житомирщина входить до складу тих регіонів України, які намагаються врятувати та відродити село

Автор: news_maker від 8-11-2012, 18:41, переглядів: 1 704

Житомирщина входить до складу тих регіонів України, які намагаються врятувати та відродити село

Таку думку висловив під час візиту до Житомира голова Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Микола Фурсенко. Він відзначив, що українське село переживає зараз не найкращі часи, тоді, як продовольча безпека країни тримається саме на ньому.

За словами Миколи Фурсенка, сьогодні більшість сіл та селищ потребують дотацій, водночас, населення багатьох з них є непрацездатним і постійно скорочується. Особливо складною є ситуація на півдні країні. Що ж до Житомирщини, то тут вона – в числі кращих : "Щорічно на Україні ми втрачаємо від 15 до 20 населених пунктів. Проте є області, які ідуть в ногу з часом і намагаються робити все можливе для того, щоб врятувати ситуацію. Кращими в цьому напрямку є вінничани і полтавчани. В десятку кращих, безумовно, входите і ви. І ми робимо на вас велику ставку, в плані реалізації державної програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. І у вас є велика перспектива тут бути, взагалі, першими на Україні".

Микола Фурсенко підкреслив – найбільш розвинені та забезпечені європейські держави своїм успіхом великою мірою завдячують саме активному розвитку сільського господарства. Тож не дивно, що сьогодні в Україні вектор руху переноситься з розвитку агропромислового комплексу на відродження та стабілізацію сільських територій.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: