Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира » Новини Житомира
 
 


Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Автор: news_maker від 9-11-2012, 06:45, переглядів: 1 630

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

8-9 листопада 2012 року у м. Житомирі проходить Всеукраїнське засідання Секції Асоціації міст України з питань освіти в рамках проекту «Діалог».

Керівники департаментів, управлінь освіти зі всіх обласних центрів України сьогодні в Житомирі вивчають напрацювання міста в галузі освіти, беруть участь у засіданнях та дискусіях, обмінюються досвідом реформування освіти та вирішення проблемних питань.

Про основні напрацювання Житомира у галузі освіти, які вдалося досягнути за 2 останні роки, розповів освітянам України житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Ми сьогодні активно працюємо над покращенням показників та розвитком освіти Житомира. Для початку ми збільшили капітальні видатки на цю сферу у 6 разів порівняно з 2009 роком, – до 14,4 млн.грн. За два роки активної роботи нам вдалося добудувати Музичну школу по вул. Михайлівській, яку до цього будували упродовж 15 років», – підкресли Володимир Дебой.

Цьогоріч відремонтовано і Центр дитячої творчості, дах та фасад якого був у аварійному стані упродовж багатьох років. Відтепер Центр творчості дітей і молоді виглядає достойно. На реконструкцію фасаду та капітальний ремонт покрівлі Центру спрямовано близько 1 млн. 600 тис.грн.

Про позитивну динаміку свідчить і відновлення роботи груп для дошкільнят. За рахунок відновлення 12 груп у минулому році кількість місць у дошкільних закладах збільшено на 240.

Житомир сьогодні реалізує пілотний проект по утепленню дитячого садочка №21. Тут активно ведуться роботи по утепленню фасаду, вже встановлено тепло лічильник та теплообмінник, замінено всі вікна. Програма по встановленню метало пластикових вікон «50 на 50» сьогодні активно підтримується батьками. Якщо у 2010 році було замінено 200 вікон, то у 2011 році – понад 1600, а у 2012 році – близько 3 тисяч. «Таким чином ми за 2 роки замінили 65% вікон від необхідності», – інформував міський голова під час зустрічі із освітянами України.

Збільшено у 2012 році й натуральні норми харчування для учнів та вихованців дитячих садочків до рівня 80%. У 2012 році з міського бюджету на харчування дітей виділено 20 млн. 600 тис. грн., що на 7 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Ще одним нововведенням для освітніх закладів Житомира є встановлення спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Цьогоріч нові футбольні поля, які взимку після залиття водою можуть використовуватися як катки, встановлено у 5 школах.

Літній відпочинок для школярів міста тепер повноцінно забезпечує дитячий табір «Супутник». За два роки відновлено його роботу, проведено ремонти корпусів, цьогоріч забезпечено відпочинок у повні 4 зміни, а свої тижневі осінні канікули тут проводили лідери шкільного самоврядування.

У 2012 році міська влада активно стимулювала молодь до навчання. 25 учнів, призерів олімпіад отримали стипендії міського голови, які цьогоріч зросли з 300 грн. до 1,5 тис.грн. Стипендіями міського голови нагороджено і 90 перспективних спортсменів міста. Кожен із них отримав фінансове заохочення від 650 до 1350 грн. Близько 50 грн. виплачено стипендіатам премії імені Тараса Шевченка та переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Щорічно в рамках міської Програми «Підтримка творчо працюючих педагогічних працівників та педагогічних колективів» кращі педагоги міста нагороджуються Грантом міського голови (3 тис.грн.) за вагомі результати роботи та підвищення авторитету міста на регіональному, всеукраїнському і міжнародному рівнях, а педагогічні колективи – переможці міського конкурсу «Навчальний заклад року» отримують 5 тисяч гривень у п’яти номінаціях.

«Ми запровадили уроки ковзанярства у школах. Вперше з часів незалежності житомирські школярі стали на лижі. За рахунок спонсорів ми придбали ковзани та лижі. Влітку у нас працювала Школа плавання Дениса Силантьєва. Ми відроджуємо військово-патріотичну гру «Зірниця». Ми продовжимо роботу у напрямку покращення освіти Житомира і надалі», – запевнив міський голова Володимир Дебой.

Гостям міста – начальникам департаментів та відділів освіти міст-обласних центрів буде чим поділитися серед освітян свого регіону після демонстрації досягнень Житомира у виступі міського голови, – підмітила Галина Остапенко в.о. голови Координаційної ради Секції з питань освіти АМУ.

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Володимир Дебой розповів керівникам освіти зі всієї України про досягнення Житомира

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: