На Житомирщині створили понад 5 тис. га лісових культур, витративши 26 мільйонів грн. » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині створили понад 5 тис. га лісових культур, витративши 26 мільйонів грн.

Автор: news_maker від 29-10-2017, 18:21, переглядів: 1 076

На Житомирщині створили понад 5 тис. га лісових культур, витративши 26 мільйонів грн.

26,5 мільйона гривень витратили лісгоспи Житомирщини цьогоріч на створення лісових культур. Про це інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства з посиланням на начальник управління Андрія Курінського. Всього в нинішньому році лісівники Житомирщини створили 5552 гектари лісових культур, при тому, що план року становив – 5260 га. Вартість створення одного гектара культур складає майже 4,7 тисячі гривень.
Найбільше лісу посадили в Коростишівському та Народицькому лісгоспах. Фактично усі підприємства з садінням лісу впоралися навесні. Восени ж взялися за підготовку ґрунту під лісові культури 2018 року. На сьогодні більша частина ділянок, зрубаних в поточному році, уже готова до садіння.
На ділянках лісових культур минулих років (площею майже 20 тисяч гектарів) своєчасно проведено догляди. Такі заходи є запорукою гарної приживлюваності та високої продуктивності вирощених насаджень, - пояснюють лісівники. Щороку на проведення доглядів за культурами підприємства витрачають майже 14 млн. грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: