ОПОРА повідомила про порушення на виборах в ОТГ в Житомирській області » Новини Житомира
 
 


ОПОРА повідомила про порушення на виборах в ОТГ в Житомирській області

Автор: news_maker від 30-10-2017, 20:17, переглядів: 1 158

ОПОРА повідомила про порушення на виборах в ОТГ в Житомирській області

День голосування 29 жовтня в 13 ОТГ Житомирської області минув в цілому спокійно. Про це на зустрічі з журналістами повідомив координатор мережі ОПОРА Тарас Чмут. Він розповів, яким силами здійснювалось спостереження за ходом голосування і про результати спостереження:
"В цьому році в Житомирській області було 17 короткотермінових спостерігачів, які працювали в масштабі всеукраїнської вибірки по дільницях, які визначала нам комп'ютерна програма. Було чотири довготермінових спостерігача, які працювали в режимі такої мобільної групи реагування на проблемні моменти, займалися роботою з комісіями. І сумарно ми опрацювали, задокументували 19 інцидентів. По частині з них були подані заяви до поліції щодо подальшого розслідування".

ОПОРА звертає увагу на те, що дільничним виборчим комісіям не вдалося забезпечити дотримання всіх виборчих процедур в день голосування:
"В більшості комісій, де ми були, були проблеми з виборчими скриньками, а також з кабінками для голосування. Не всі, особливо, в сільській місцевості, приміщення для голосування були підготовлені: десь не було сейфу, десь не було опалення, десь не було самих кабінок а просто була окрема кімната для голосування. Низький рівень підготовки дільничних комісій зазвичай проявлявся в спробах дозволу або прийнятті рішень про голосування мешканцям села без паспорту, оскільки всі всіх знають і тут всі свої, це дуже популярна штука", – навів приклади Тарас Чмут і підсумував: "В цілому вибори відбулися досить позитивно. Ті моменти проблемні, про які ми говорили перед виборами, вони справдилися стосовно якості підготовки членів комісій і їх забезпечення. Втім, не було нами зафіксовано якихось серйозних втручань у виборчий процес саме в день голосування. На жаль, кампанія довготермінового спостереження не може похвалитися такими результатами, тому що там була значна кількість порушень виборчого законодавства, але день виборів у нас в регіоні пройшов більш-менш спокійно".

29 жовтня в Житомирській області відбулися перші вибори в 13 ОТГ. В чотирьох з них (Ємільчинській, Пулинській, Овруцькій та Радомишльській) явку виборців не фіксували, а з дев'яти, де цей показник рахували, найвища явка зареєстрована у Словечанській ОТГ – 65,42%, найнижча – в Піщівській ОТГ – 46,8%. Середній показник по Україні – 48,2%.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: