Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів » Новини Житомира
 
 


Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів

Автор: news_maker від 1-11-2017, 10:42, переглядів: 1 017

Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів

Меморандум про співпрацю у процесі реформування інтернатних закладів підписали Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова Фундація Lumos Ірина Маланчук.

Підписання документу відбулось, 31 жовтня, після відкриття семінару-тренінгу представників служб у справах дітей, інтернатних закладів, райдержадміністрацій, об’єднаних громад та міськвиконкомів.

Під час брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що основна мета реформування інтернатних закладів – вчасно виявити проблему і допомогти сім’ї з дитиною, надати відповідні послуги, щоб дитина не потрапила до інтернатного закладу, а жила в родині, безпеці та благополуччі. «Саме розвиток послуг підтримки сімей з дітьми на рівні громад є запорукою успіху цієї реформи. І Житомирська область стане першою в Україні, де спільними зусиллями ми створимо належні послуги в громадах, завдяки яким кожна дитина зможе зростати в любові у власному домі», – акцентував він.

Житомирщина – перший регіон, який починає впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Дві організації – Фундації Lumos в Європі (Великобританія) та проект EDGE (Канада) – допоможуть області з реформою системи догляду та виховання дітей.

За словами Міністра соціальної політики України Андрія Рева, який був присутній під час підписання Меморандуму, «гроші мають ходити за дитиною».

«Який би не був інтернат, ніщо і ніхто дитині сім’ю не замінить. І тому стратегічний напрямок нашої спільної роботи – забезпечити кожній дитині можливість виховуватись в родині. І ми готові надати фінансовий ресурс тим сім’ям, які готові відчинити свої двері для таких дітей. Реформування інтернатних закладів –це не закриття, скорочення інтернатних закладів, а можливість дітей відчути себе потрібними у цьому світі. Це зміни на краще. І я дякую голові ОДА Ігорю Гундичу, що він не побоявся взяти на себе таку відповідальність, і Житомирщина стане пілотним проектом у цьому процесі», – зазначив Андрій Рева.

Координувати пілотний проект буде Національний офіс з реформи деінституціалізації при уповноваженому Президента України з прав дитини.

Відповідно до Меморандуму місцевій владі та експертам потрібно буде проаналізувати існуючу мережу закладів інституційного догляду за дітьми, оцінити забезпеченні прав дітей. Детальніше з текстом Меморандуму можна ознайомитись ТУТ.

Нагадаємо, що під час відкриття семінару Ігор Гундич зазначив: до 2025 року на Житомирщині інтернатів не буде.

Lumos – це Міжнародна дитяча благодійна фундація, заснована письменницею Дж.К.Роулінг у 2005 році. Місія фундації полягає в тому, щоб закінчити з практикою системної інституалізації дітей у всьому світі до 2050 року.

Ціль організації у тому, щоб підтримувати дітей у житлових закладах задля повернення їм права на життя у родині та на освіту в їхньому суспільстві.

Lumos працює у Чеській Республіці, Болгарії, Молдові, Греції, Японії, Малайзії, Гаїті. В Україні фундація почала працювати у 2013 році.

Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів
Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів
Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів
Житомирська ОДА підписала Меморандум щодо реформування інтернатів

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: