Депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади » Новини Житомира
 
 


Депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади

Автор: news_maker від 2-11-2017, 18:50, переглядів: 816

Депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади

На черговій 13-й сесії обласної ради сьомого скликання, що відбулася 2 листопада, депутати прийняли низку звернень до вищих органів влади та правоохоронних органів.

Зокрема, депутати прийняли звернення, в якому наполягають на внесенні відповідних змін державного бюджету та збільшенні обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню для Житомирської області на поточний бюджетний рік. Оскільки недостатність коштів на виплату субсидій становить понад 1,6 млрд грн, тому місцеві бюджети області, починаючи з жовтня поточного року, не зможуть у повному обсязі розраховуватися за надані послуги з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг та виплати монетизованої частини невикористаних субсидій з отримувачами субсидій.

Окремі звернення стосуються здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів та забезпечення збереження, охорони, утримання і використання полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень.

У зверненні щодо фінансування підрозділів управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області йдеться про те, що сума коштів, яка виділяється із державного бюджету для забезпечення рятувальників, є недостатньою та наголошується на необхідності передбачати у повному обсязі фінансування потреби підрозділів управління ДСНС України в області для якісного виконання повноважень за призначенням.

Також депутати звернулися до Прем’єр-міністра України та Голови Антимонопольного комітету України з питанням врегулювання цін на дизельне пальне, оскільки зростання його вартості призводить до зростання собівартості товарів, які входять до споживчого кошику, що, у свою чергу, спричиняє додаткові витрати серед населення і викликає соціальну напругу.

Звернення депутатів щодо законодавчого врегулювання права громадян України на володіння зброєю, в якому просять прискорили розгляд та прийняттю Верховною Радою України законопроекту «Про цивільну зброю і боєприпаси». Цей законопроект передбачає вирішення питань, пов’язаних з обігом зброї в державі, збереженням балансу інтересів держави та правом громадянина на захист власного життя і здоров’я від протиправних посягань, а також може закласти основи суспільства, здатного захищати свою державу.

Ще одне звернення стосується подолання наслідків радянської окупації в мовному середовищі Житомирської області.

Також депутати підтримали звернення депутатів Рівненської обласної ради щодо врегулювання ситуації з незаконним видобутком та реалізацією бурштину та депутатів Волинської обласної ради щодо впорядкування питань з утримання та функціонування установ державної ветеринарної медицини та щодо забезпечення законодавчих умов для розробки торфовищ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: