У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин» » Новини Житомира
 
 


У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин»

Автор: news_maker від 14-11-2012, 15:01, переглядів: 1 736

У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин»

14 листопада 2012 року у прес-центрі міської ради відбувся круглий стіл «Безпритульний світ тварин» за участю міського голови, представників виконавчих органів міської ради, депутатів міської ради, представників громадських організацій та науковців.

Відкриваючи засідання, міський голова Володимир Дебой зауважив, що проблема перебування на території міста значної кількості безпритульних бродячих тварин, зокрема, собак, не нова і актуальна для усіх міст України. Місцеві влади, громадські організації захисту тварин не один рік шукають шляхів вирішення питання, проте значного ефекту від проведених заходів досі не спостерігається.

«Ми розпочали реалізацію програми регулювання чисельності безпритульних тварин і вже на завершенні І етап її реалізації. Проте європейський досвід показує, що будівництво притулку для тварин, їх стеріалізація – не вирішують проблеми в цілому. Тут має бути комплекс заходів та об’єднання сил влади, науковців та громадських організацій», - зазначив Володимир Дебой.

Нову концепцію, розширену до європейських стандартів, поводження з безпритульними тваринами представила доктор ветеринарних наук Валентина Фасоля. Зокрема, вивчивши досвід інших країн, функціонування притулку для тварин в Харкові, вона разом із представниками обласної громадської організації Ліги Захисту Тварин розробили програму поводження з безпритульними тваринами у місті Житомирі.

Представлена програма передбачає комплексний підхід до вирішення проблеми: відлов, стерилізація та кастрація безпритульних тварин, кастрація та стерилізація домашніх тварин, функціонування притулку, пансіонату, соціальної клініки для тварин, освітні програми для школярів та студентів. У планах також створення мініосередків для тимчасового перебування тварин, залучення громадськості у пошуках нових господарів для тварин, створення зооцентру із продажу тварин та кормів для них, зоопарку, реабілітаційного медичного центру.

Громадська організація готова долучитися до міської програми регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Житомирі і просить купити приміщення для притулку (безперервно працюючого розплідника). Будівлю, що знаходиться по вул.Баранова, має всі комунікації, відповідає вимогам щодо створення притулків для тварин, знайшли і комісійно обстежили.

Міський голова В.М.Дебой зазначив, що концепція цікава, проте необхідно зробити економічний прорахунок щодо практичної її реалізації та подати на розгляд депутатських комісій і сесії міської ради. У десятиденний термін виконавчі органи міської ради разом з науковцями та представниками громадської організації мають вивчити дане питання, запропонувати план виконання програми та пропозиції до бюджету на 2013 рік.
У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин»

У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин»

У житомирській міській раді провели круглий стіл на тему «Безпритульний світ тварин»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: