У чорнобильців з мінімальними пенсіями з'явився шанс на їх збільшення » Новини Житомира
 
 


У чорнобильців з мінімальними пенсіями з'явився шанс на їх збільшення

Автор: news_maker від 14-11-2012, 19:30, переглядів: 1 506

У чорнобильців з мінімальними пенсіями з'явився шанс на їх збільшення

В області на виконання Постанови Кабміну від 26.09.2012 №886 "Про комісії з визначення даних про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках" створено комісію, яка визначатиме дані про заробітну плату працівників за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках. Йдеться про те, що багатьом ліквідаторам пенсія встановлена в мінімальному розмірі. А однією з причин визначення такої пенсії була відсутність організації, яка мала надати довідку про заробітну плату через те, що підприємство, установа чи організація були ліквідовані без правонаступника.

Відтепер в таких випадках рішення про видачу довідки про заробітну плату в зоні відчуження і прийматиме регіональна комісія. До неї можуть звертатися жителі області з числа інвалідів внаслідок каліцтва або захворювання (категорія 1) і осіб, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За результатами опрацювання поданих документів регіональна комісія у місячний строк з дати реєстрації заяви приймає рішення про достатність підстав для видачі довідки про заробітну плату. За бажанням заявника його може бути запрошено на засідання регіональної комісії. У разі відсутності підстав для видачі довідки про заробітну плату копія рішення регіональної комісії у тижневий строк надсилається заявникові із зазначенням причин відмови. Якщо заявник не згоден з таким рішенням, він може подати відповідну заяву до центральної комісії. В разі незадоволення рішенням останньої має право звернутися до суду.

В нашій області комісія створена розпорядженням голови облдержадміністрації (№ 371 від 29.10.2012). Головою комісії призначений заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: