В Міжнародний день незрячих у Житомирі розповіли про особливості спілкування з людьми з вадами зору » Новини Житомира
 
 


В Міжнародний день незрячих у Житомирі розповіли про особливості спілкування з людьми з вадами зору

Автор: news_maker від 14-11-2017, 21:31, переглядів: 1 179

В Міжнародний день незрячих у Житомирі розповіли про особливості спілкування з людьми з вадами зору

В ЖДУ імені Франка для третьокурсників соціально-психологічного факультету відкрите заняття провела очільниця відокремленого підрозділу всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору "Генерація успішної дії" Вікторія Шевчук. Зокрема, вона познайомила студентів зі шрифтом Брайля, за допомогою якого читають і пишуть незрячі люди:
"Шрифт Брайля – це літери, в яких є комбінація крапок – від однієї до шести. Всього може бути більше 60 комбінацій. Наприклад, літера А це перша крапочка - одна крапка. Літера Б – це перша друга крапочка, а літера В – це вже чотири різних крапки в різних комбінаціях. Нумерація іде зверху – один, два, три; потім другий стовпчик – чотири, п’ять, шість. І діти, коли, наприклад, запам’ятовують літери, наприклад літера А – це перша крапочка, літера В – це друга, четверта, п’ята, шоста; літера Л, наприклад, перша, друга, третя".

Під час заняття Вікторія Шевчук розповіла також, як в Україні здійснюється супровід людей з вадами зору та запропонувала бажаючим спробувати практично допомогти людині, яка не бачить або бачить дуже погано. Студенти після заняття розповіли, що враження це спілкування справило сильне:
Анастасія Шавловська: "В мене, наприклад, це було вперше. Тобто, я ніколи не спілкувалася з людьми, які незрячі. Тепер я розумію, як їм важко. Нести таку відповідальність на собі дуже страшно – боїшся, що когось десь зачепиш". Олександр Мельниченко: "Для мене теж вперше, але в мене і в самого є дефект зору. В мене друга група інвалідності, тож мені не було страшно. Я звик до цього".

Додамо, що напередодні подібні заходи відбулися в різних містах України, зокрема, в Києві. Рівному, Полтаві. У Житомирі ініціаторами став колектив ЗОШ №36, де також відбувся відкритий урок.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: