В районі Паперової фабрики зрізали ліс, щоб побудувати склад » Новини Житомира
 
 


В районі Паперової фабрики зрізали ліс, щоб побудувати склад

Автор: news_maker від 15-11-2017, 20:04, переглядів: 1 294

В районі Паперової фабрики зрізали ліс, щоб побудувати склад

Жителі мікрорайону "Паперова фабрика" в Житомирі забили на сполох. Вони стверджують – одна із рекреативних і зелених зон обласного центру, яка знаходиться в районі Паперової фабрики, в небезпеці. Причина – діяльність місцевого підприємства.
"Тут відбувається будівництво. Тут був ліс ще декілька місяців тому, – його вирубали. Зараз подивіться на ці дві труби. Вночі йдуть сильні викиди Диму, який буває різний на колір. Увесь цей Дим йде на дитячий садочок і на житловий массив. Вночі нам немає чим дихати. Вони перероблюють постійно макулатуру, а відходи залишаються. І це все тут десятиліттями накоплюється. Вони кажуть, що в них немає території і їм треба розширюватися. Якщо ви хочете розширюватися, то будь-ласка, прибирайте це і будуйтеся".

Не задоволені сусідством із підприємством і в дитячому садочку № 3. Донедавна дошкільнят водили на прогулянки до лісу, сьогодні ж такої можливості немає, каже завідувачка дитсадка Наталія Лопатюк:
"Садочок маленький, він завжди відрізнявся тим, що ми організовували екологічні стежинки та виводили діток в ліс досліджувати рослини, дерева".

Свої екологічні претензії до роботи підприємства люди висловили публічно. З плакатами вони прийшли на останню сесію міської ради, а ще раніше – зареєстрували електронну петицію на офіційному сайті міськради, яка за два тижні зібрала більш як 260 підписів. За результатами публічних звернень, у міській раді створили робочу групу. І провели її перше засідання. Позицію підприємства висловлював заступник генерального директора ТОВ "Паперовий комбінат" Олександр Палашкевич:
"За забором проходить кордон міста Житомира і Житомирського району. Землі були виділені фізичним особам в 2010 році рішенням Житомирської райдержадміністрації. В 2012 році я їм пояснював, що у вас завтра повирубують ліс і будуть будувати тут будинки. Людина купить цю ділянку для забудови, почне будувати будинок і скаже – а у вас тут труба. А це котельня, яка там стоїть вже с 1965 року. І він скаже, мені труба ця заважає і він буде писати скарги до всіх інстанцій, як це зараз робить ініціативна група".

У першому засіданні робочої групи брав участь і міський голова Сергій Сухомлин:
"Я думаю, що це буде не одна зустріч, тому що телефоном я розмовляв і з інвесторами, і з директором Картонного комбінату. Вони також готові приїхати та зустрітися з ініціативною групою".

Робоча група працюватиме два тижні. А підсумки роботи озвучить жителям мікрорайону на загальних зборах 23 листопада.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: