У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»

Автор: news_maker від 15-11-2017, 20:13, переглядів: 904

У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»

15 листопада, в Житомирському інституті медсестринства другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю». Учасники семінару – голови ОСББ м. Житомира – отримали практичні рекомендації щодо фінансового управління діяльністю ОСББ, зокрема: про фінансове планування діяльності, бухгалтерський облік ОСББ. Також учасники семінару ознайомилися із особливостями нового Закону про житлово-комунальні послуги, зокрема: новації та ризики для ОСББ та управителів.

Голова правління ЛГО «Центр досліджень місцевого самоврядування» Володимир Бригілевич зазначив, що прийняття в ІІ читанні законопроекту про житлово-комунальні послуги є важливим кроком щодо реформування галузі.

«На сьогодні не маємо ні житлового кодексу, ні закону про управління, який мають розвинуті держави. Новий Закон про ЖКП складний, але надає багато можливостей», - впевнений Володимир Бригілевич.

Щодо управителів, яких відповідно до нового Закону про ЖКП обиратимуть на конкурсній основі, експерт не заперечує, що на перехідний період управляючими можуть бути комунальні підприємства:

«Навіть у тій же Польщі залишилися дуже потужні управляючі кампанії комунальні, які є власністю міст. Це є в Познані, але цього немає в Кракові. Це сильно розвинуто у Литві, де залишилися також дуже потужні комунальні управляючі кампанії».

Закон №1581-д про житлово-комунальні послуги експерти і політики назвали ключовим кроком для реформування галузі. Новий закон встановлює новий порядок укладення договорів на отримання комплексу житлово-комунальних послуг — водо-, газо-,тепло- електропостачання, вивезення сміття, послугу управління будинком тощо. Йдеться, зокрема, про регулювання відносин між мешканцями і тими, хто надає житлово-комунальні послуги. Документ покликаний перевести ці відносини у ринкову площину і надати нові можливості співвласникам будинків.

Начальник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артем Ражев переконаний:

«Новий закон про житлово-комунальні послуги, безумовно, прогресивний. Але потрібно зважати й на те, що він викликав певний суспільний резонанс. Народні депутати прийняли закон 9 листопада, а ми вже сьогодні, щоб уникнути помилок, розпочали інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо нового закону. Першою аудиторію стали голови ОСББ нашого міста. Надалі плануємо проводити роз’яснювальну роботу з усіма сторонами ринку комунальних послуг - споживачами, тобто мешканцями квартир, управителями та виконавцями комунальних послуг».

Нагадаємо, третій день семінару проходитиме у Центрі розвитку місцевого самоврядування 16 листопада (початок – о 10.00). Учасникам семінару під час розгляду питання «Шлях до енергоефективності ОСББ» буде презентовано міську програму фінансової підтримки ОСББ щодо реалізації енергоефективних заходів. Голови ОСББ ознайомляться із особливостями кредитування ОСББ, практичним досвідом реалізації енергоефективних заходів за рахунок кредитних коштів тощо.

Станом на 15 листопада 2017 року в Житомирі створено 245 ОСББ в 279 будинках.

У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»
У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»
У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»
У Житомирі другий день триває семінар «Управління житловою нерухомістю»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: