Як вибрати якісні навушники? » Новини Житомира
 
 


Як вибрати якісні навушники?

Автор: news_maker від 20-11-2017, 21:24, переглядів: 1 377

Як вибрати якісні навушники?

 

Навушники – це парний прилад для прослуховування аудіо файлів, перегляду фільмів або кліпів. Один з різновидів навушників – гарнітура. Вона являє собою пристрій з вбудованим мікрофоном, призначена для спілкування через Інтернет та здійснення дзвінків. Гарнітура може бути використана з мобільним телефоном або ноутбуком. Вона є особливо затребуваною у шанувальників комп’ютерних ігор та у тих, хто проводить багато часу за кермом, при цьому, повинен відповідати на дзвінки. Мікрофон в цьому типі навушників може мати вигляд петлички та розміщуватися на дроті навушників. Цей варіант не має високої популярності, оскільки не дуже зручний: постійно зачіпає верхній одяг.

Якщо мікрофон в гарнітурі вбудований і вона має цілісну конструкцію, то користуватися нею набагато зручніше: існує можливість підлаштовувати положення мікрофону під користувача.


Усі навушники поділяються на вставні та накладні.


Вставні навушники мають компактні розміри, вони не чіпляються за одяг при рухах користувача. Але в таких навушниках, завдяки їхньому маленькому розміру, неможливо встановити звукові мембрани, які б видавали звук високої якості. Прийнятна якість має місце лише в дорогих моделях таких навушників.


Вставні навушники можуть бути виготовлені у декількох варіаціях:


- «пігулки» вкладаються у вухо. Їх необхідно підбирати, базуючись на анатомічних особливостях користувача, оскільки у даному випадку розмір має значення – маленькі «пігулки» будуть пропускати сторонні звуки, а великі – випадати з вушної раковини;

- «затички» встромлюються безпосередньо у вушний канал, забезпечуючи ізоляцію від сторонніх шумів. Вони добре тримаються, але користувачу потрібен деякий час, щоб до них звикнути.


Накладні навушники відрізняються більш якісним звуком, вони можуть бути вироблені в різних розмірах:

 

- компактні накладні навушники не закривають вухо повністю, але достатньо добре його охоплюють. Цей тип навушників пропускає сторонні звуки. Вони легкі й компактні, підходять для тривалого використання в роботі або для перегляду фільмів;
- моніторні навушники мають досить великий розмір, тому важкі і закріплені на масивній дужці. Зазвичай такі навушники використовують стаціонарно. Завдяки великій, якісній мембрані, звук із них також виходить досить непоганий, а частотність діапазону досить велика.

 

Бездротові навушники, які здатні видавати якісний звук, мають досить велику ціну, оскільки вони з’єднуються з джерелом звуку через інфрачервоний датчик або блютуз. Вага таких навушників також досить суттєва. Такий вид навушників користується визнанням у комп’ютерних гравців.


Перед тим, як вибрати навушники, необхідно також звернути увагу на частотний діапазон та чутливість пристрою. І, якщо перший показник не завжди відповідає зазначеному на упаковці і може бути в межах 16-22000 Гц, то показник чутливості завжди важливий: він відображує ефективність роботи пристрою, його гучність. Частотність якісних навушників повинна сягати 100 та більше дБ. 

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: