Українські десантники відтепер отримали новий колір берета, прапор та іншу назву » Новини Житомира
 
 


Українські десантники відтепер отримали новий колір берета, прапор та іншу назву

Автор: news_maker від 21-11-2017, 19:26, переглядів: 950

Українські десантники відтепер отримали новий колір берета, прапор та іншу назву

21 листопада – на честь дня святого Архистратига Михаїла – в Україні вперше відзначили День десантно-штурмових військ. На Михайлівській площі у Києві Президент України Петро Порошенко привітав десантників та вручив берет нового зразка колишньому командиру 95 бригади, командувачу Високомобільних десантних військ генерал-лейтенанту Михайлу Забродському:
"Відсьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий. Це – колір крові десантників, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких – це країни-члени НАТО. Таким чином ми, між іншим, впроваджуємо ще один стандарт Північно-Атлантичного альянсу, до членства в якому маю твердий намір привести Україну".

Михайло Забродський вручив нові берети командувачам десантно-штурмових бригад, які, в свою чергу, провели заміну беретів своїх підлеглих. Загалом на урочистостях були присутніми близько півтори сотні бійців, більшість з яких – учасники бойових дій Окрім того, десантно-штурмові війська отримали новий прапор та склали присягу воїна-десантника.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: