В Житомирі цієї п'ятниці на виконкомі знову говоритимуть про вартість проїзду в міському транспорті » Новини Житомира
 
 


В Житомирі цієї п'ятниці на виконкомі знову говоритимуть про вартість проїзду в міському транспорті

Автор: news_maker від 22-11-2017, 21:11, переглядів: 1 000

В Житомирі цієї п'ятниці на виконкомі знову говоритимуть про вартість проїзду в міському транспорті

Приводом стала низка судових рішень, починаючи з 11 вересня цього року, коли за позовом депутата міськради Олександра Раковича, Корольовський суд Житомира скасував рішення виконкому щодо підвищення вартості проїзду в маршрутках до п'яти гривень. Після цього виконком подав апеляцію, яку Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення. Тобто, в силі – вересневе рішення суду про скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в маршрутках до п'яти гривень і повернення її до трьох гривень. Але не все так просто, каже заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук. На брифінгу він пояснив наслідки цього рішення суду:
"Це рішення не лише затверджувало вартість проїзду для громадян на рівні п'яти гривень в маршрутках, а в подальшому – трьох гривень в тролейбусах. Це рішення також затверджувало пільгову вартість для проїзду учнів на рівні двох гривень. В це рішення потім також вносилися зміни і затверджувалося вісім пільгових категорій громадян, які возяться безкоштовно, воно було основою для того, щоб забезпечити і гарантувати пільговим категоріям громадян проїзд у встановлені часові рамки без конфліктів в маршрутках міста Житомира. Фактично сьогодні скасування даного рішення виконкому повертає нас до діючого рішення 14 року".

Це означає – три гривні в маршрутках і дві – в електротранспорті. Це не влаштовує ні приватних перевізників, ні ТТУ. Начальник планово-економічного відділу ТТУ Валентина Таможська розповіла про суттєве зростання виручки після підняття тарифу до трьох гривень і плани розвитку підприємства, навіть враховуючи те, що економічно обґрунтованим називають тариф чотири гривні і п'ять копійок.
Настрої перевізників висловив директор ПП "Шеріфф" Олександр Янчук:
"По три гривні ми не в змозі будемо виїжджати, тому що на кожному підприємстві є працівники, яким треба зарплату платити, на зимовий період зараз треба гуму купувати, акумулятори, щоб машини були в належному стані. Тому ми звернулися до влади, щоб підняти це питання по підняттю тарифа".

В п'ятницю, 24 листопада, планують зібрати позачергове засідання виконкому, на яке винесуть питання встановлення вартості проїзду в міському транспорті. Адже суд постановив повернутися до трьох гривень в маршрутках і двох – в тролейбусах та трамваях. Дмитро Ткачук каже, що прогнозувати результат розгляду питання важко:
"Говорити на сьогоднішній момент про те рішення, яке буде ухвалено, ясна річ, не доводиться, тому що питання доволі неоднозначне, якщо не сказати більше – скандальне. Тому я к піде дискусія під час виконкому, прогнозувати я точно не беруся. Але вартість проїзду переглядати потрібно, в ТТУ, як мінімум, залишати на рівні трьох, по приватних перевізниках також треба його перезатверджувати".

Перевізники розповіли, що вноситимуть пропозицію у п'ять гривень за поїздку, Поки що вартість проїзду залишається на нинішньому рівні – три гривні в електротранспорті і чотири – в маршрутках.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: