Про проблеми та перспективи теплопостачання Житомира говорив Володимир Дебой у ефірі «Шустер LIFE» » Новини Житомира
 
 


Про проблеми та перспективи теплопостачання Житомира говорив Володимир Дебой у ефірі «Шустер LIFE»

Автор: news_maker від 17-11-2012, 15:37, переглядів: 2 028

Про проблеми та перспективи теплопостачання Житомира говорив Володимир Дебой у ефірі «Шустер LIFE»

Яка зима нас чекає – вчора у прямому ефірі програми «Шустер LIFE» обговорювали із Савіком Шустером міські голови Житомира – Володимир Дебой, Тернополя – Сергій Надал, Львова – Андрій Садовий, Славутича – Володимир Удовиченко, голови облдержадміністрацій: Київської – Анатолій Присяжнюк, Харківської – Михайло Добкін, Чернівецької – Михайло Папієв та народні депутати Олег Ляшко, Давид Жванія, екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

Вчасний початок опалювального сезону по всіх містах України, причини тимчасових відключень гарячого водопостачання, а по деяких містах – і повного відключення теплопостачання вже через кілька тижнів після ввімкнення опалення, необхідність негайного вирішення проблеми збільшення лімітів газу – ці та інші питання зібрали у студії Савіка Шустера мерів міст, губернаторів, екс-міністрів та народних депутатів.

Житомир – одне із міст України, в якому публічно рішенням виконавчого комітету, до складу якого входять представники різних політичних сил, визначено тимчасово призупинити централізоване гаряче водопостачання, аби уберегти майже половину міста від повного відключення теплопостачання. Причина не у заборгованостях населення чи підприємства, основна причина – відсутність лімітів на газ. У випадку споживання газу понад нормово, вартість його була б у кілька разів вищою.

«Основна проблема – відсутність газу. Стояло питання: або відключити 37 дитячих садочків, школи, лікарні, 30% населення повністю від теплопостачання, або припинити лише гаряче водопостачання. Ми перевитрачали газ», – пояснив ситуацію в ефірі «Шустер LIFE» Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Як повідомили міські голови, аналогічна ситуація і в інших містах. До прикладу – Бориспіль. Тут з 14 листопада відключили не лише подачу гарячої води, а й повністю теплопостачання. І не через заборгованість населення. Через відсутність газу. Нині до понеділка у місті ситуацію вирішено – теплопостачання відновлено. Але місто продовжує споживати газ понад нормово. «Я боюся, що ми зможемо знищити комунальне підприємство. Ми почали подавати гарячу воду і переліміт газу у 2,5 рази збільшився. Комунальне підприємство може потонути у боргах», – говорить міський голова Борисполя Анатолій Федорчук, а також закликав політичні партії, які пов’язали цю проблему із «політичною помстою» не змішувати політику із господарськими справами. «Це не політика, це економіка. Їх не варто плутати», – зазначив Анатолій Федорчук.

Одним із виходів із ситуації для зменшення споживання газу учасники програми вбачають перехід на новітні енергозберігаючі технології, які зменшили б споживання енергоносіїв, а відтак – і знизили б проблему перелімітів газу. Житомир готовий впроваджувати енергозберігаючі технології у системі теплопостачання міста. До цього готові ЄБРР та Фонд Е5Р, які надають місту 15 млн.євро на модернізацію мереж теплопостачання. Нині – затримка лише на державному рівні. Документація має пройти погодження міністерств, – повідомив у прямому ефірі міський голова Володимир Дебой. «Житомир – перше місто в Україні, яке має змогу разом із 10 млн.євро від ЄБРР отримати 5 млн.євро безповоротного гранту від Фонду Е5Р на модернізацію теплопостачання. На жаль, за 10 місяців ми не можемо отримати погодження з міністерства, – говорить керівник Житомира та додає, що нещодавно мав зустріч керівництвом ЄБРР. – Наші гроші лежать у банку. Без погодження Уряду ми не можемо їх використовувати на енергозбереження міста». На боці міського голови Володимира Дебоя виступили і глядачі у студії – керівник Житомира мав підтримку присутніх у 82%, при чому починаючи виступ першим – фактично з 0%.

Глядачі студії також підтримують питання наділення більшими повноваженнями органів місцевого самоврядування. На запитання «Чи потрібно місцевим органам влади надати більше повноважень» 87% глядачів студії відповіли «Так».
Про проблеми та перспективи теплопостачання Житомира говорив Володимир Дебой у ефірі «Шустер LIFE»

Про проблеми та перспективи теплопостачання Житомира говорив Володимир Дебой у ефірі «Шустер LIFE»

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: