Перший інклюзивно-ресурсний центр з’явиться на базі Новогуйвинської гімназії » Новини Житомира
 
 


Перший інклюзивно-ресурсний центр з’явиться на базі Новогуйвинської гімназії

Автор: news_maker від 6-12-2017, 12:43, переглядів: 837

Перший інклюзивно-ресурсний центр з’явиться на базі Новогуйвинської гімназії

Перший інклюзивно-ресурсний центр в області з’явиться у Житомирському районі на базі Новогуйвинської гімназії.

Про це повідомила начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук.

«Скоріше за все, процес створення інклюзивно-ресурсних центрів розпочнеться з Новогуйвинська Житомирського району. На базі гімназії планується створення як інклюзивно-ресурсного центру, так і медіатеки та ресурсної кімнати. Це буде створювати за підтримки гранту проектів Програми розвитку ООН в Україні "Швидке реагування". На сьогодні у цій гімназії навчається 9 дітей з особливими освітніми потребами та 8 дітей-переселенців, які потребують спілкування з психологами», – зазначила Лариса Шевчук.

За її словами, засновником інклюзивно-ресурсних центрів є органи місцевого самоврядування, зокрема районна, міська, селищна ради, об’єднані територіальні громади, які приймають рішення про утворення інклюзивно-ресурсних центрів. Вони розробляють та затверджують статут центру, штатний розпис, режим роботи інклюзивно-ресурсних центрів за погодженням з управлінням освіти і науки ОДА.

На сьогодні ради органів місцевого самоврядування приймають відповідні рішення про створення інклюзивно-ресурсних центрів.

Інклюзивно-ресурсний центр – це установа, яка утворюється з метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років.

Діти з особливими потребами – це не лише діти з інвалідністю. Це також діти, які мають проблеми з навчанням, діти національних меншин, які не знають мову.

Центр розраховується на близько 7 тисяч дітей від 1 до 18 років. Гранична чисельність фахівців центру становитиме 12 осіб. У разі потреби можна залучати додаткових фахівців.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: