Наступного року бюджетне місце "ходитиме" за кращим вступником не лише на бакалаврат, а й на магістратуру » Новини Житомира
 
 


Наступного року бюджетне місце "ходитиме" за кращим вступником не лише на бакалаврат, а й на магістратуру

Автор: news_maker від 13-12-2017, 21:13, переглядів: 650

Наступного року бюджетне місце "ходитиме" за кращим вступником не лише на бакалаврат, а й на магістратуру

Під час вступної кампанії 2018-го Міністерство освіти планує розширити практику використання широкого конкурсу – коли бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до ВНЗ за вступником з найкращими балами. Використання такого підходу розширять для бакалаврів і вперше застосують для вступу на магістратуру. Наступного року на широкі конкурси планують перевести більшість педагогічних спеціальностей для вступників на бакалаврат. Також вперше буде використано широкий конкурс для розподілу бюджетних місць у магістратуру. Це стосуватиметься спеціальностей «Право» та «Міжнародне право», пише прес-служба облдержадміністрації.
Широкий конкурс стає можливим для цих спеціальностей, оскільки наступного року вступні випробування до магістратури на «Право» та «Міжнародне право» складаються у формі єдиних фахових іспитів та випробувань з використанням технологій ЗНО. Випробування міститимуть тестування з іноземної мови, права та загальних навчальних правничих наук. Зареєструватися можна буде з 14 травня до 5 червня 2018 року. Самі ж тестування проходитимуть у 2 етапи: 11 липня – з іноземної мови, 13 липня – з права та правничих компетентностей.
Додамо, що раніше директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій повідомив, що учні коледжів та професійно-технічних навчальних закладів складатимуть державну підсумкову атестацію в формі ЗНО з трьох предметів, але ці зміни впроваджуватимуть поступово.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: