Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні » Новини Житомира
 
 


Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні

Автор: news_maker від 15-12-2017, 18:45, переглядів: 1 368

Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні

Професія дільничного офіцера поліції в прикордонному Овруцькому районі Житомирщини має свої особливості. Це один з найбільших в Україні за своєю територією район з відомим ще з X століття н.е. містом Овручем. Більше 60 відсотків території – це ліси, в яких заховались невеличкі села та селища. У дільничного Сергія Степанчука їх аж 23.
- Відстань між крайніми селами дільниці 50 км, тож дорога відбирає чимало часу, - розповідає капітан поліції. – А ще у кожному населеному пункті треба зустрітися з людьми, приглянути за потенційними порушниками, зайти у сільську раду.

Тож з такою дільницею, де і прикордонна зона, і чорнобильська, і бурштинові копальні, і незаконні порубки лісу упродовж дня треба встигати багато. Тому у відділку поліції дільничний не затримується – після ранкових інструктажів відразу по селам.
- Правильна організація робочого часу – передусім, - вважає Сергій.
За один день, проведений з дільничним офіцером, ми встигли побувати у кількох населених пунктах, поспілкуватись зі очільницею Кирданівської об’єднаної територіальної громади та місцевими жителями, відвідати тренування школярів та разом з прикордонниками порейдувати місцевими лісами.

- Сергій Миколайович уже 8 років у нас дільничним і за цей час ми з ним разом і бійки розбороняли, і дебоширів втихомирювали, і самогон виливали – всього і не згадаєш, - розповідає в.о старости Кирданівської об’єднаної територіальної громади Світлана Корчемна. – Один раз на тиждень він точно у нас буває, а коли що, то я дзвоню і прошу приїхати.
Тож для одних дільничний офіцер - грізний захисник закону, для інших – допомога і порятунок. Лише упродовж цього року Сергій Степанчук особисто розкрив 17 злочинів та попередив близько 130 адміністративних правопорушень.
Але знають дільничного у місцевій громаді не лише по роботі, а ще й через його захоплення.
Місцева футбольна команда є гордістю Кирданівської громади, оскільки неодноразово перемагала у районних змаганнях з футзалу. А дільничний є її постійним нападником. Своє захоплення спортом передає місцевим дітлахам, яких тренує.

- Він не лише розповідає, а що дуже важливо для дітей – на особистому прикладі показує, як себе вести у суспільстві, чому важливо займатись спортом, - говорить директор місцевої загальноосвітньої школи Віталій Воробей.
Тож і довіряють дільничному свої проблеми та турботи і малі, і великі. Сам дільничний розповідає, що для ефективної роботи важлива взаємодія:
- Уночі, якщо мені телефонують і просять допомоги люди, на виручку приходять і колеги, які чергують у групі швидкого реагування, і подекуди прикордонники. А часто у нас і спільні рейди з лісівниками, бо і нелегальні копальні бурштину з’явились, і незаконні порубки лісу.

Тож робочий день у дільничного Сергія Степанчука триває 24 години на добу 7 днів на тиждень увесь рік, але поліцейський переконаний, що його професія – найпотрібніша.

Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні
Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні
Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні
Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні
Дільничний з Житомирщини розповів про свої робочі будні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: