В Житомирі хочуть, щоб приміські ОТГ поділилися коштами на навчання дітей в школах та дитсадках » Новини Житомира
 
 


В Житомирі хочуть, щоб приміські ОТГ поділилися коштами на навчання дітей в школах та дитсадках

Автор: news_maker від 18-12-2017, 20:47, переглядів: 1 027

В Житомирі хочуть, щоб приміські ОТГ поділилися коштами на навчання дітей в школах та дитсадках

Йдеться про дітей з об'єднаних територіальних громад та інших приміських населених пунктів, діти з яких відвідують житомирські садочки та школи. Лише до дошкільних навчальних закладів ходять більше 900 дітей з навколишніх громад. А на кожного вихованця дитсадка в міському бюджеті закладається приблизно 31 тисяча гривень на рік, сказав на сесії міськради 18 грудня мер Житомира Сергій Сухомлин:
"914 дітей ходить з об'єднаних територіальних громад і сіл навколо міста Житомира. Зараз бюджети цих громад досить великі. І у них навіть на кінець року залишаються кошти на депозитах, чого немає в місті Житомирі. Якщо порахувати: 900 дітей на 31 тисячу, близько 30 мільйонів гривень зі свого міського бюджету витрачаємо ми на дітей, які ходять до нас з ОТГ".

Управління освіти підготувало відповідне звернення до громад. Говорить керівник управління Валентин Арендарчук:
"Підготували звернення, воно є, роздане. Тому що, дійсно, у нас складається ситуація, що майже 2700 дітей, взагалі, й дошкільна і шкільна освіта, це діти не нашої громади". "Ми кажемо, що у нас не вистачає зарплати педагогічним працівникам на наступний рік 40 мільйонів. І 1700 дітей, на одну дитину більше 10 тисяч гривень, це приблизно 20 мільйонів ми могли б отримувати, якщо б ці ОТГ компенсували нам субвенцією зі свого бюджету на дітей, які ходять в наші школи і в садочки, садочки – це ще близько 30 мільйонів гривень", – додав міський голова Сергій Сухомлин.

Міський голова говорив також про можливість не приймати, наприклад, до житомирських дитсадків нових вихованців з-поза меж міста.
"У нас є черга, в першу чергу, ми приймаємо міських. Якщо в нас є вільні місця, ми можемо приймати".

Додамо, що на сьогодні в дошкільних навчальних закладах Житомира на 100 місць – 149 дітей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: