У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання » Новини Житомира
 
 


У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання

Автор: news_maker від 21-12-2017, 10:48, переглядів: 1 340

У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання

20 грудня заступник міського голови Матвій Хренов ознайомився із ходом реалізації міського проекту «Протидія поширенню онкологічних захворювань». Разом із народним депутатом України Бориславом Розенблатом, начальником управління охорони здоров’я міської ради Марією Місюровою, журналістами заступник міського голови відвідав поліклініку ЦМЛ №1. Під час презентації рентгенівської діагностичної системи VF-50R-R, встановленої у цьому році, Матвій Хренов повідомив, що попереднє обладнання рентген – кабінету поліклініки ЦМЛ №1 було ще 1983 року.

«Вартість нового рентген-апарату - 1,2 млн. грн., а променеве навантаження на пацієнтів при обстеженні є суттєво нижче, ніж на попередньому апараті. Придбання нової системи дозволяє на більш досконалому сучасному рівні здійснювати саме ранню діагностику патологічних станів та, відповідно, визначати якісну та своєчасну тактику лікування», - сказав заступник міського голови.

Під час спілкування з журналістами Матвій Хренов також повідомив, що з метою ранньої діагностики онкологічних захворювань у жінок упродовж 2016-2017 років було придбано 9 колькоскопів (система колькоскопічна серії KN 2200і) на суму 879, 0 тис. грн.

Одна із таких систем була презентована лікарями гінекологічного кабінету поліклініки ЦМЛ №1. За словами лікарів, такий колькоскоп призначений для раннього виявлення патологічних змін шийки матки, дозволяє проводити діагностичні та лікувальні маніпуляції, здійснювати моніторинг стану тканин у подальшому.

«Ми почали з базових речей. Виділені, за сприяння народного депутата Борислава Розенблата з державного бюджету 40 млн. грн., були спрямовані, насамперед, на те обладнання, яке забезпечить ранню, а значить - своєчасну діагностику саме онкологічних захворювань, передусім – у жінок. І, таким чином, збереже не одне життя», - наголосив Матвій Хренов.

Борислав Розенблат під час спілкування із журналістами зазначив, що і надалі сприятиме у реалізації проекту «Протидія поширенню онкологічних захворювань» в м. Житомирі.

«Сьогодні ми не лише оглядаємо те, що вже встановлено, але й аналізуємо, що потрібно ще зробити. Пацієнти всіх лікарень міста Житомира повинні бути забезпечені якісним медичним обладнанням», - сказав народний депутат України.

Довідково: реалізація проекту «Протидія поширенню онкологічних захворювань» передбачає: створення амбулаторій сімейного лікаря, впровадження сучасних технологій організації медичного та іншого документообігу. Першу амбулаторію сімейного лікаря було відкрито наприкінці 2016 року за адресою: вул. Корольова, 46, м. Житомир. На проведення реконструкції приміщень для амбулаторії з міського бюджету було витрачено 1,5 млн грн.

У жовтні поточного 2017 року відкрито ще одну амбулаторію сімейного лікаря за адресою: вул. Героїв Десантників 23, м. Житомир. На реконструкцію приміщень спрямовано 1,8 млн грн. бюджетних коштів. Вже завершуються роботи з реконструкції приміщень за адресою: вул. Старочуднівська, 12/77, м. Житомир, для розміщення амбулаторії (вартість робіт склала 1,5 млн. грн.).

На оснащення цих амбулаторій меблями, обладнанням, інвентарем тощо спрямовано 1,736 млн. грн. з міського бюджету.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення робіт з реконструкції приміщень за адресою: вул. Покровська 159, м. Житомир, під амбулаторію сімейного лікаря. Якщо депутати міської ради приймуть позитивне рішення щодо виділення асигнувань на проведення реконструкції цих приміщень, то у 2018 році в місті з’явиться ще одна амбулаторія.

На виконання міської Програми розвитку охорони здоров’я на 2016-2017 роки закладами охорони здоров’я м. Житомира для амбулаторій, реєстратур поліклінік та приймальних відділень лікарень було придбано 117 комплектів комп’ютерної техніки з програмним забезпеченням Доктор Елекс за кошти міського бюджету (у 2016 році було витрачено 677,52 тис. грн..; у 2017 році – 2450,00 тис. грн., загалом – 3127,52 тис. грн.)

Поступова комп’ютеризація міських закладів охорони здоров’я дала можливість розпочати роботу з врегулювання питання попереднього запису пацієнтів до лікарів шляхом приєднання до інформаційної системи «Поліклініка без черг». З вересня місяця поточного року у 14 амбулаторно-поліклінічних підрозділах міських лікарень розпочато апробацію системи управління потоками пацієнтів в тестовому режимі. За своєю сутністю «Поліклініка без черг» - це система управління потоками пацієнтів в амбулаторно-поліклінічних закладах, яка допомагає раціонально використовувати час та ресурси. Завдячуючи приєднанню поліклінічних закладів до системи «Поліклініка без черг» пацієнти можуть записатися на прийом до лікаря з домашнього комп’ютера, смартфона, або через термінал медичного закладу і не витрачати дорогоцінний час у чергах під кабінетом лікаря.

За час, що минув з початку роботи системи, близько 100 тисяч мешканців міста скористалися можливістю записатись до лікаря через «Поліклініку без черг».

Система відстежує активності пацієнта, надсилає пацієнтові повідомлення та нагадування за допомогою смс, дає змогу скасовувати запис у разі виникнення непередбачуваних обставин. Кожен лікар має електронну версію свого розкладу. Він знає, скільки пацієнтів прийме щодня. Окрім цього, може записати пацієнта на повторний прийом. Завдяки рівномірному розподіленню пацієнтів, лікар може приділити кожному з них більше уваги, ніж це було раніше.

База даних лікарів постійно обновлюється, тобто, якщо лікар у відпустці, на курсах або захворів, його профіль в програмі не активний і записатися до нього в цей час неможливо.

«Поліклініка без черг» дає достовірну інформацію щодо кількості пацієнтів. Відповідно на основі статистичних даних можна побачити, попит на якого лікаря збільшується і як це залежить від пори року. Маючи такі дані, керівник закладу зможе коригувати кількість необхідних спеціалістів та графіки їх роботи в залежності від потреб населення.

Впровадження інновацій у сфері медичних закладів є досить складним процесом не тільки для пацієнтів, а також і для медичних працівників. Спочатку у лікарів виникало багато запитань стосовно того, як користуватись системою. Відбулося декілька зустрічей з розробниками проекту, на яких обговорювались проблемні питання. Також додатково вчили реєстраторів працювати з програмою. А реєстратори в свою чергу навчають пацієнтів як користувались терміналом, щоб самостійно записатись до лікаря.

Пацієнти старшого віку не дуже сприймають таку новацію і за звичкою ходять до реєстратури. Для багатьох з них це своєрідний ритуал, можливість поспілкуватись в очікуванні прийому. Молодші ж хочуть заощаджувати час на чергах, тому активно використовують нові можливості. Одразу позбутися звичок громадян типу «мені потрібно терміново потрапити в кабінет» або «мені просто спитати» не вдасться, але з часом і лікарі і пацієнти звикнуть до нового формату роботи.

«Поліклініка без черг» включена разом з іншими інформаційними системами до єдиної електронної системи охорони здоров’я eHealth і робить свій внесок у створення єдиного інформаційного медичного простору.

У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання
У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання
У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання
У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання
У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання
У одну з поліклінік Житомира закупили нове обладнання

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: