На ялинкових базарах Бердичівського держлісгоспу за 10 днів розпродали більше півтори тисячі ялин та сосен » Новини Житомира
 
 


На ялинкових базарах Бердичівського держлісгоспу за 10 днів розпродали більше півтори тисячі ялин та сосен

Автор: news_maker від 27-12-2017, 09:22, переглядів: 774

На ялинкових базарах Бердичівського держлісгоспу за 10 днів розпродали більше півтори тисячі ялин та сосен

Це 75% від кількості дерев, яких працівники лісгоспу запланували продати до нового року, кажуть журналісти місцевого телеканалу "ВІК". Ялинки та сосни вирощують на окремих плантаціях щонайменше п'ять років, тому їх вирубування не шкодить довкіллю. Інженер лісових культур Юрій Пилипчук зауважує, що купувати різдвяні деревця потрібно лише в легальних точках продажу, тим паче, що ціна на них, порівняно з минулим роком, майже не зросла:
"Ми з 15 грудня вже почали працювати і щодня маємо нові завози. Пункти продажу в Бердичеві працюють на території держлісгоспу (вулиця Грушевського, 9). А також на об'їзній. Там працює торгівельний пункт "Лісовичок". Ялинка і сосна в нас коштують однаково. Висотою до метра – 50 гривень, до півтора – 70 гривень, до двох – 80 гривень і 115 гривень, якщо дерево більше двох метрів. Порівняно з минулим роком ціна збільшилась не більше, ніж на 5 гривень. Тобто вона є мінімальною. Щоб кожна людина могла собі дозволити ялинку".

А ось штраф за нелегально зрубану ялинку в декілька разів більший – 400 гривень за одне деревце. Школярка Дарина прийшла купити сосну на Новий рік та Різдво разом з бабусею. Дівчинка каже, що дуже чекає на свято, а деревце собі обирала за певним принципом:
"Я вибирала густішу, щоб помістилося більше новорічних іграшок". "Кожен вибирає собі ялинку за можливостями. Хтось може купити дорожчу, а хтось – дешевшу. Хочеться, щоб Новий рік був веселий, радісний, щоб у 2018 році було все найкраще. І щоб всі були живі та здорові", – додає бабуся дівчинки Галина Іванівна.

Загалом на виконання цьогорічної норми працівникам лісгоспу залишилось продати близько чотирьох сотень ялин і сосен. Проте, якщо попит на ялинки не зменшиться, обіцяють привозити на продаж нові деревця.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: