В області п'ята частина пенсіонерів отримує мінімальну пенсію » Новини Житомира
 
 


В області п'ята частина пенсіонерів отримує мінімальну пенсію

Автор: news_maker від 27-12-2017, 20:27, переглядів: 1 130

В області п'ята частина пенсіонерів отримує мінімальну пенсію

Про це під час прес-конференції розповів начальник обласного управління Пенсійного фонду України Іван Зайнчковський. За його словами, на Житомирщині вже завершено фінансування виплати пенсій і грошових допомог за поточний місяць і, відповідно, за весь 2017 рік загалом. Сума грошових виплат за цей рік склала 8 мільярдів 800 тисяч гривень. Разом з тим, згідно деяких норм закону з 1 січня 2018 року передбачено підвищення пенсійних виплат певним категоріям пенсіонерів, каже Іван Зайнчковський:
"Одна із категорій – це пенсіонери, яким виповнилося 65 і більше років. Мінімальний розмір пенсії, якщо вони мають повний страховий стаж, не може бути меншим, ніж 40 % заробітної плати. А оскільки з 1 січня 2018 року збільшується трохи більше, ніж на 520 гривень, то цей показник у нас із січня складе 1489 гривень. Тож, для даної категорії буде це хоч і незначне підвищення".

Більше грошей отримуватимуть і ті, хто має максимальну пенсію, а це близько двохсот жителів області. Упродовж останніх трьох років верхня межа максимальної пенсії не перевищувала 10 тисяч гривень, але вже з наступного року ситуація має змінитися, відзначає Іван Зайнчковський:
"Якщо раніше у них була пенсія, приміром, 11 з половиною тисяч, ми все одно виплачувати 10 740 гривень. А вже з січня місяця такі пенсіонери отримуватимуть 11 з половиною тисяч гривень. Тобто, ця межа підвищена. Крім того, ця норма закону щодо тих категорій пенсіонерів, яким виповнилося 65 років і вони мають повний страховий стаж, розповсюджується і на працюючих пенсіонерів – також 1489 гривень, не менше".

Збільшиться пенсія також і для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які отримали інвалідність під час проходження служби. Відтепер 16 жителів області, які мають такий статус, отримуватимуть пенсію на 6 тисяч гривень більшу від тієї, яка була у них раніше. В цілому ж, з 1 січня 2018 року підвищити пенсію збираються 66 тисячам пенсіонерів Житомирщини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: