До Житомиру приїде група міжнародних спеціалістів, які відловлюватимуть та стерелізиватимуть безпритульних тварин » Новини Житомира
 
 


До Житомиру приїде група міжнародних спеціалістів, які відловлюватимуть та стерелізиватимуть безпритульних тварин

Автор: news_maker від 28-11-2012, 14:34, переглядів: 1 649

До Житомиру приїде група міжнародних спеціалістів, які відловлюватимуть та стерелізиватимуть безпритульних тварин

28 листопада 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой та представник міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» (Vier Pfoten International) Амір Халіл підписали Меморандум про співпрацю.

Міський голова Володимир Дебой зазначив, що проблема безпритульних тварин у Житомирі – дуже актуальна: «Місцеві влади, громадські організації захисту тварин не один рік шукають шляхів вирішення питання. Я вдячний всім небайдужим і радий, що ми вийшли на фінішну пряму в роботі з реалізації проекту міжнародної організації».

У рамках договору до Житомира прибуде група міжнародних спеціалістів, які будуть відловлювати, обстежувати та стерилізувати безпритульних тварин. Вакцинованих собак з спеціальними бирками на вухах повертатимуть назад на вулиці міста. У місті діятимуть 2 мобільні клініки, де працюватимуть як міжнародні, так і українські фахівці. Організація має всі відповідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт, використовує медичні препарати, дозволені українським законодавством.

Як поінформував доктор Халіл, організація працює в Україні з квітня 2012 року. За цей час іноземні спеціалісти разом із муніципальними фахівцями працювали за проектом у Києві, Львові, Донецьку, Запоріжжі та Миколаєві. У Житомирі реалізація проекту можлива відразу, як тільки будуть узгоджені всі юридичні питання та складено план координації дій представників міжнародної організації, виконавчих органів міської ради, фахівців ветеринарної медицини, волонтерів та громадськості.

Амір Халіл задоволений, що Житомир – на шляху гуманного контролю за чисельністю безпритульних собак, що діє також у Греції, Іспанії, Італії. «Окрім власне безпритульних собак, організація стерилізуватиме і домашніх тварин, власники яких мають низький рівень доходів. Тому що часто безпритульними стають саме домашні тварини, господарі яких не мають змоги їх утримувати», - зазначив А.Халім.

Місто бере на себе зобов’язання координації та допомоги у реалізації проекту, зокрема, забезпечення харчування та проживання спеціалістів організації «Чотири лапи». Також розраховують на підтримку проекту волонтерами та житомирянами, які мають допомагати виявляти місця скупчення тварин.

Підписання Меморандуму між Житомирським виконавчим комітетом та організацією «Чотири лапи» схвально оцінили представники громадської організації «Професійна Ліга Захисту Тварин» та державної ветеринарної медицини.

До Житомиру приїде група міжнародних спеціалістів, які відловлюватимуть та стерелізиватимуть безпритульних тварин

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: