Бердичівляни до 7 лютого мають можливість безкоштовно отримати покрівельні матеріали » Новини Житомира
 
 


Бердичівляни до 7 лютого мають можливість безкоштовно отримати покрівельні матеріали

Автор: news_maker від 4-01-2018, 17:17, переглядів: 975

Бердичівляни до 7 лютого мають можливість безкоштовно отримати покрівельні матеріали

Нагадаємо, що у вересні в місті випав град, окремі екземпляри якого були розміром з куряче яйце. Негода завдала значних збитків: пошкоджено дахи будинків, вікна, автомобілі та городину. Тоді надзвичайній ситуації надали статус "регіональної". 42 тисячі листів шиферу та ондуліну звезли на територію "Бердичівкомунсервісу", щоб видати його бердичівлянам, чиї будинки постраждали від градопаду, повідомляють журналісти телеканалу "ВІК". Видача відбувається за спеціальним графіком. Його можна знайти на шпальтах місцевих газет та на сайті міської ради. Наприклад, 5-го січня шифер чи ондулін можуть отримати жителі вулиць Стуса, Нестайка, Чорновола, Гагаріна та ще кількох вулиць. 9-го січня – жителі вулиці Героїв Крут, Гоголя, Довженка. Таким чином графік розписано до сьомого лютого. Говорить начальник міського відділу з надзвичайних ситуацій Віктор Рябушко:
"Більша частина людей вже ознайомлена. І, починаючи з 29-го числа, ми видали 2 з половиною тисячі одиниць шиферу і 165 одиниць ондуліну".

Місце видачі шиферу знаходиться за адресою вулиця Чуднівська, 156. Прибувши туди потрібно спочатку зайти до приміщення. Там працівник житлово-комунального господарства або відділу із надзвичайних ситуацій знаходить необхідне прізвище у списках постраждалих, виписує, скільки потрібно отримати листів шиферу чи ондуліну та якого кольору. Фахівець відділу з надзвичайних ситуацій Франческа Куліковська зауважує, що із собою обов'язково потрібно взяти паспорт:
"Ми знаходимо людей у списках, повідомляємо їх про кількість шиферу, яку вони можуть отримати. Вони розписуються про отримання. Обов'язково потрібно мати із собою паспорт. Дуже багато людей приходить і хочуть взяти за сусідів. Ми розуміємо, що люди хочуть кооперуватися і вивозити, адже їм так дешевше. Але нам потрібно бачити людину і паспорт, щоб засвідчити, що ця людина дійсно отримує".

Франческа Куліковська також наголошує, що отримати покрівельні матеріали можуть лише ті бердичівляни, які ще не отримали матеріальну допомогу від держави:
"Деякі люди отримали допомогу грошима. І вони отримали їх у відділенні банку. І пропорційно люди отримують певну кількість шиферу. В основному люди ставляться до цього з розумінням. Немає ніяких конфліктів. Але всіляке буває. Буває, що приходять люди, які вже отримали допомогу на пільгових умовах. Вони проходять, а ми їх не можемо знайти в списку. Починаємо з ними розмову, і, виявляється, що люди вже отримали допомогу, а хочуть ще й шифер отримати".

Додамо, що кожного дня заплановано видавати бердичівлянам до 1700 листів шиферу та ондуліну. Таким чином, обслуговуючи, у середньому, до 100 людей за день. Проте, хоч графік розписано до сьомого лютого, особам, які з певних причин не встигнуть отримати покрівельні матеріали, планують продовжити строки видачі.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: