В Житомирі вшанували пам'ять громадського, політичного, церковного діяча Митрополита Іларіона » Новини Житомира
 
 


В Житомирі вшанували пам'ять громадського, політичного, церковного діяча Митрополита Іларіона

Автор: news_maker від 16-01-2018, 10:01, переглядів: 849

В Житомирі вшанували пам'ять громадського, політичного, церковного діяча Митрополита Іларіона

З нагоди 136-ї річниці з дня народження нашого земляка студенти та викладачі житомирського коледжу культури і мистецтва імені Івана Огієнка ініціювали урочистості біля пам’ятника митрополита та науковця на вулиці Михайлівська. Директор коледжу культури і мистецтва Микола Покропивний каже, що недаремно цей навчальний заклад названо його ім’ям:
"Про Івана Огієнка можна багато говорити. Він гарний вік прожив – 90 років. Іван Огієнко – це людина титанічної невтомної праці. Сьогодні ми говоримо про його роботу і не усвідомлюємо, що це – півтори тисячі наукових праць або сто томів робіт – пересічній людини не вистачить і декілька життів для того, щоб це зробити. Ці надбання – це справжнє багатство, і ми маємо це усвідомлювати".

Духовенство Свято-Михайлівського кафедрального собору пишається тим, що пам’ятник громадському діячу, духовному провіднику української нації встановлений біля храму, каже єпископ Житомирський і Овруцький УПЦ КП Паїсій:
"Ця людина принесла не лише Україні, а й усьому світові духовні скарби, як діяч громадський, і як діяч церковний. Ми всі прекрасно розуміємо, що люди, які є в нашій пам'яті, вони не можуть стертися. Ми їх пам’ятаємо і продовжуємо їхню справу".

Пам’ятник митрополиту Іларіону (Івану Огієнку) встановили в Житомирі в червні минулого року за кошти благодійників. Авторами скульптурної композиції є житомирський архітектор Валерій Головатенко та народний художник України, скульптор Василь Фещенко. Це єдиний пам’ятник Івану Огієнку в Україні, наголошує скульптор:
"Такі люди, як Огієнко – це однозначно стовпи нації. Ці речі потрібно ставити на передній план у всіх змістах, тому що ми повинні все ж таки показати, що у нас, крім однієї культури, ще є і така культура, яка є чисто національною. Та на якій практично формується нація".

Додамо, що в Житомирі гранітний пам’ятник Івану Огієнку постає з Біблією у руках, над перекладом якої митрополит працював 40 років.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: