Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ» » Новини Житомира
 
 


Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ»

Автор: news_maker від 16-01-2018, 22:37, переглядів: 1 032

Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ»

В обласній раді 16 січня підписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Житомирською обласною радою та державним підприємством «СЕТАМ».

Документ передбачає впровадження в області єдиної прозорої системи електронних торгів з реалізації комунального майна через OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України).

Меморандум про співпрацю підписали перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко та генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Як розповів Віктор Вишньов, державне підприємство «СЕТАМ» з 2015 року займається проведенням онлайн-аукціонів з продажу арештованого майна. На сьогодні компанія також пропонує органам місцевого самоврядування продавати комунальне майно через електронну платформу.

«Завдяки такій співпраці органи місцевого самоврядування матимуть можливість продавати непрофільні активи, які знаходяться на балансі комунальних підприємств, але не використовуються. Це майно можна безкоштовно реалізовувати через платформу OpenMarket і отримувати додаткові кошти. За час її існування було продано майна на суму 5 млрд грн. Середнє підняття ціни становить 11%», - зазначив керівник державного підприємства.

Сергій Крамаренко своєю чергою зазначив, що Житомирська обласна рада зацікавлена в тому, щоб продаж комунального майна відбувався прозоро.

«Комунальне майно повинно реалізовуватись за трьома принципами - максимальна прозорість, максимальна ціна та максимальна ефективність. Сподіваюся, що співпраця з державним підприємством буде продуктивною з перших днів і завдяки електронним торгам зможемо досягти цих показників. Більше того, після підписання цього меморандуму ми будемо пропонувати громадам теж продавати те чи інше майно на ресурсі «СЕТАМ», - наголосив Сергій Крамаренко.

Він додав, що одне з комунальних підприємств обласної ради вже зробило перші кроки в цьому напряму. Це «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я», яка в процесі підписання відповідної угоди. Підприємство планує продати через цю систему 2 автобуси та 2 мікроавтобуси, які не використовує.

OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) – це відкрита та чесна система онлайн аукціонів з продажу майна. Її унікальність та ефективність дозволяє продати будь-яке майно й залучити кошти для бюджету. Аукціони проходять відкрито, чесно в режимі онлайн і будь-хто може побачити як відбувались торги, які ціни пропонувались покупцями й хто переміг. ДП «СЕТАМ» розпочало роботу в серпні 2015 року, створивши дієву організаційну структуру всього за декілька місяців. Варто зазначити, що CETAM, як система електронних торгів арештованим майном, працювала в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в Києві, Київській, Львівській та Вінницькій областях. Пізніше цей експеримент розширили на Чернігівську, Запорізьку, Одеську, Івано-Франківську та Харківську області, а зараз вона працює на всій території України. На сьогодні компанія також пропонує органам місцевого самоврядування продавати комунальне майно через електронну платформу. Наразі на OpenMarket зареєстровано 43,4 тис. користувачів, а загальна кількість учасників торгів – більше 212,5 тисяч.

Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ»
Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ»
Житомирська обласна рада продаватиме комунальне майно через систему електронних торгів «СЕТАМ»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: