У Житомирі нотаріуса підозрюють у шахрайстві та зловживанні повноваженнями » Новини Житомира
 
 


У Житомирі нотаріуса підозрюють у шахрайстві та зловживанні повноваженнями

Автор: news_maker від 24-01-2018, 17:40, переглядів: 803

У Житомирі нотаріуса підозрюють у шахрайстві та зловживанні повноваженнями

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів у понеділок, 22 січня 2018 року, зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 358 КК України (пособництво у шахрайстві, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, а також складання та видача нотаріусом офіційних документів).
Установлено, що підозрюваний, з метою одержання вигоди для третіх осіб, зловживаючи своїми повноваженнями нотаріуса та використавши недостовірні документи, грубо порушив вимоги Законів України «Про нотаріат» та «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
Зокрема, у березні 2017 року посвідчив договір міни нерухомого майна у місті Житомирі, провів реєстраційні дії щодо переходу права власності на нього у Державному реєстрі речових прав, чим спричинив власнику майна матеріальну шкоду на суму 450 тис. доларів США, що є тяжкими наслідками.
Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.
Також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу відповідно до Кримінального процесуального кодексу України.
Санкція найсуворішої із зазначених статей передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: