Протягом минулого року на обліках в органах з питань пробації на Житомирщині перебувало понад 6 тисяч осіб » Новини Житомира
 
 


Протягом минулого року на обліках в органах з питань пробації на Житомирщині перебувало понад 6 тисяч осіб

Автор: news_maker від 2-02-2018, 17:40, переглядів: 1 222

Протягом минулого року на обліках в органах з питань пробації на Житомирщині перебувало понад 6 тисяч осіб

Провідні напрямки роботи служби пробації окреслив під час брифінгу керівник Житомирського міського відділу з питань пробації Анатолій Бобриньов. Ця структура на теренах Житомирщини працює від початку минулого року. Зокрема, Анатолій Бобриньов ознайомив представників засобів масової інформації з особливостями служби пробації, здійснення наглядових та соціально-виховних заходів, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та підготовки досудової доповіді. Серед переваг прорбації Анатолій Бобриньов назвав наступні:
"Переваги пробації суттєві: для особи, яка вчинила правопорушення, це можливість змінитись без перебування у місцях позбавлення волі (ізоляції від суспільства), підтримка на шляху до змін, збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді, збереження роботи та житла, позитивний соціальний ефект: особа не втрачає соціальні зв’язки та шанс створити сім’ю. Для суспільства - убезпечення громади від вчинення повторних злочинів".

Варто додати, що на сьогодні на обліку у службах пробації на Житомирщині перебувають майже 2200 осіб, у тому числі 48 неповнолітніх, з них: звільнених від відбування покарання з випробуванням – понад 1600 осіб, понад 150 осіб, засуджених до громадських та виправних робіт, майже 120 осіб, позбавлених права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Також на обліку у службах пробації перебуває і понад 270 осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності і призначено покарання у вигляді громадських робіт. Всього ж протягом 2017 року на обліках в органах з питань пробації на Житомирщині перебувало понад 6 тисяч осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: