З початку року в області від переохолодження померло 4 осіб та ще 6 отримали травми » Новини Житомира
 
 


З початку року в області від переохолодження померло 4 осіб та ще 6 отримали травми

Автор: news_maker від 6-02-2018, 20:58, переглядів: 821

З початку року в області від переохолодження померло 4 осіб та ще 6 отримали травми

Минулоріч з цією причини було зареєстровано 5 летальних випадків та 31 факт травмування. Останній випадок трапився у понеділок. До хірургічного відділення Любарської районної лікарні із загальним переохолодженням тіла госпіталізовано 65-річного жителя району. Чоловіка, який лежав у коридорі власної оселі, випадково побачив сусід, котрий і викликав "швидку". Як виявилося, постраждалий напередодні вживав спиртні напої. Наразі він перебуває у лікарні. За статистикою, гинуть та травмуються від переохолодження якраз ті люди, які вживають алкоголь, каже головний спеціаліст обласного управління цивільного захисту населення Микола Мінчук і радить усім дотримуватися певних правил під час перебування на вулиці в холодну погоду:
"За прогнозами синоптиків на вулиці і далі утримуватиметься холодна погода. За таких умов традиційно зростає кількість подій, пов’язаних із переохолодженням та обмороженням. Щоб уникнути цього, одягайтеся багатошарово – так тепло краще зберігатиметься; обирайте просторий одяг, який не заважає циркуляції крові. Не забувайте вдягати рукавиці, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром".

Категорично забороняється вживати спиртне, оскільки алкоголь розширює судини, що призводить до швидкої втрати тепла. Крім того,у стані сп’яніння людина втрачає здатність відчувати та аналізувати переохолодження і не здатна контролювати свої дії. Також слід пам’ятати, що загинути від переохолодження можна навіть при нульовій температурі повітря. Надто, коли дме пронизливий вітер, падає дощ чи мокрий сніг.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: