Обмеження на приймання молока у населення не вводитиметься » Новини Житомира
 
 


Обмеження на приймання молока у населення не вводитиметься

Автор: news_maker від 6-02-2018, 21:32, переглядів: 1 028

Обмеження на приймання молока у населення не вводитиметься

В Україні жодних обмежень на приймання молока у населення не вводитиметься. А введення у дію відповідного стандарту та внесення змін щодо використання молочної сировини ІІ ґатунку на виробництво певних видів молочних продуктів відтерміновано до 1 липня 2018 року.

На цьому наголошують фахівці управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

«З 1 січня 2018 року мав почати діяти новий ДСТУ, у якому немає молока ІІ ґатунку, оскільки вимоги коригуються відповідно до норм Європейського Союзу. На сьогодні відтермінували введення цього стандарту до 1 липня для внесення змін. Але навіть цей стандарт не передбачає обмежень на приймання молока у населення. Звісно, підприємці, які виготовляють продукцію високої якості та постачають її за кордон, будуть зважати і на якість молока», – зазначають управлінні.

Стандарт хочуть доповнити положенням щодо встановлення підприємством процедури приймання молока, яке не відповідає вимогам контролю за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.

Для того, щоб бути конкурентоспроможними та підвищити якість молока від населення, громадам пропонують створювати кооперативи, які зможуть закупити лабораторне обладнання та охолоджувачі. Це не лише дозволить зберігати якість молока, яке із задоволенням закупатимуть підприємства, але і набагато підвищить його ціну.

Крім того, населення може підвищити якість молока у своєму господарстві завдяки використанню апаратів індивідуального доїння, вартість яких відшкодовується у повному розмірі для жителів Житомирщини, які мають 3 і більше корів.

Об’єднуючись у кооперативи, селяни можуть скористатися програмами підтримки та отримати кошти на обладнання.

Так, у рамках програми підтримки тваринництва передбачено 4 млрд грн на 2018 рік та програми розвитку фермерства і кооперації – 1 млрд грн. Одним із інструментів підтримки є доступне кредитування, у тому числі для фермерських господарств.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: