У Житомирі розглядають перспективи розвитку "бідняцького" туризму » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розглядають перспективи розвитку "бідняцького" туризму

Автор: news_maker від 8-02-2018, 23:54, переглядів: 930

У Житомирі розглядають перспективи розвитку "бідняцького" туризму

Такий популярний в Європі вид відпочинку як бідняцький туризм на український теренах може задовольнити найвибагливішого туриста, переконана завідувачка кафедрою туризму Житомирського Національного агроекологічного університету Інна Нестерчук. Досліджуючи цю перспективу особисто, Інна Нестерчук навчає студентів заробляти гроші на емоціях, яких шукає турист, їдучи до незнаної України:
"До нас будуть їхати, коли ми будемо говорити, що ми вартуємо чогось. Ми є українці, і ми варті, щоб нас знали. Не забукварену Україну, а щось нове. У нас, на Поліссі, є що показати. Закордоном зараз популярний так званий «бідняцький туризм». Тут ми можемо непогано розвернутися. Нехай туристи побачать наші дороги і отримують насолоду. В тій же Туреччині пропонують відпочинок в рафінованих готелях, а, приїхавши, до нас, на Полісся, вони зможуть вдихнути нашого колориту. Тому я ратую за цей сільський зелений туризм і я буду популяризувати свій регіон".

Іноземці ладні платити гроші за те, щоб не лише відчути екстрім на українському бездоріжжі, а й за те, що їх навчать ліпити вареники та нагодують автентичною їжею за особливою рецептурою, відзначає Інна Нестерчук. Гастрономічні тури для закордонних гостей стають все більш популярними в Україні:
"Кулінарні тури можуть включати у себе і широкий спектр заходів, нам всім відоме «Свято деруна» в Коростенському районі. Окрім того, що там іде приготування їжі, там відбираються проби харчових продуктів, вивчаються харчові тенденції, можна скуштувати товари виноробства і випічки. На цих фестивалях зазвичай можуть працювати не тільки професіонали, а кулінари і аматори. У нас в Житомирській області розвиток гастрономічного туризму може базуватися на сільських зелених садибах".

Додамо, що в умовах створення об’єднаних територіальних громад розвиток сільського зеленого туризму розглядається як спосіб не лише розвитку зелених садиб, а й створення нових робочих місць та додаткових надходжень до місцевого бюджету.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: