Житомирська обласна філармонія завершує підготовку до урочистого святкування свого 80-річного ювілею » Новини Житомира
 
 


Житомирська обласна філармонія завершує підготовку до урочистого святкування свого 80-річного ювілею

Автор: news_maker від 16-02-2018, 18:00, переглядів: 1 137

Житомирська обласна філармонія завершує підготовку до урочистого святкування свого 80-річного ювілею

Зі сцени мистецького закладу, розташованого в одному з найстаріших та найкрасивіших в Україні концертних приміщень з прекрасною акустикою, виступали найіменитіші митці України та світу. Історію та сьогодення філармонії у спеціально замовлених до ювілею документальному фільмі та книзі відтворили кінематографіст В'ячеслав Майборода та музикознавець Ірина Копоть. Така масштабна робота, на думку пані Ірини могла бути реалізована лише завдяки праці багатьох житомирян, здійсненій в далекі роки:
"По-перше, були журналісти, які працювали систематично над тим, щоб писати рецензії. Друге, не можу не сказати в цьому зв'язку великої подяки краєзнавчому відділу Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Ольжича, бо вони вели картотеку. Третє джерело – це спогади і афіші. От що для нас таке афіша – відбулося та й відбулося. А уявляєте, таку афішу знайти через сто років?".

Книга та фільм будуть презентовані під час концертних програм дводенного святкування разом із відеопривітаннями найвизначніших митців сучасності. Особисто привітати колектив запрошений міністр культури України. Гостями святкувань будуть очільники всіх українських філармоній, мистецькі заклади Житомира та люди, чиє життя та творчість в різні роки була і залишається пов’язаною із філармонією ім. С.Ріхтера, говорить генеральний директор закладу Петро Даценко:
"По-перше, ми запрошуємо тих працівників, які давно у нас працювали, які працюють сьогодні, ми стовідсотково всіх запрошуємо. І якщо є бажання прийти просто у пересічного глядача, ми чекаємо на гостей, які б послухали, і дали б нам пораду і пораділи б за нас."

В першому відділенні виступатимуть солісти та колективи нинішнього складу філармонії. В другому – колишні солісти закладу, які сьогодні працюють в інших країнах, виступатимуть у супроводі запрошеного симфонічного колективу. На завершення програми слухачам буде представлена спільна роботи цього оркестру та уславленої хорової капели «Орея», каже Петро Даценко:
"Філармонія – то є академічна музика, класична музика і ми запросили до нас Державний академічний симфонічний оркестр національного радіо України. Це колектив, який має колосальну професійну підготовку самого високого ґатунку. І вони їдуть до нас. Вони працюватимуть пів відділення з нашими солістами і, саме головне, що "Орея" буде працювати з симфонічним оркестром".

Урочистості в філармонії відбудуться 1 та 2 березня. 1 березня вхід вільний, початок о 15.00. Концертна програма 2 березня традиційно почнеться о 18.30.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: