В обласному центрі провели свічкову акцію на підтримку онкохворих дітей Житомирщини » Новини Житомира
 
 


В обласному центрі провели свічкову акцію на підтримку онкохворих дітей Житомирщини

Автор: news_maker від 16-02-2018, 18:10, переглядів: 803

В обласному центрі провели свічкову акцію на підтримку онкохворих дітей Житомирщини

Надвечір 15 лютого в Житомирі біля "Глобалу" волонтери та члени благодійної організації "Разом до життя" влаштували ходу зі свічками, якими потім виклали на асфальті фразу "Надія є". Говорить одна з організаторів акції – голова правління благодійної організації "Фонд допомоги онкохворим дітям "Разом до життя" Людмила Свобода:
"Сьогодні Міжнародний день онкохворих дітей, і ось уже восьмий раз у нашому місті житомиряни беруть участь у флешмобі, який проводиться спеціально до цієї дати. У цей день по всій Україні в один і той же час – о 18.00 – запалюють свічки, і цими свічками виставляють фразу "Надія є". Це слова підтримки для онкохворих дітей. Тобто, це наш посил їм – щоб вони сподівалися, що життя прекрасне і вони в цьому житті неодмінно будуть. Надія завжди є – діти одужують, живуть, стають такими надійними і класними дорослими людьми. А найголовніше те, що вони живуть, і що вони є щасливими людьми".

Про те, що на надія для дітей із раком справді є, житомирянка Ольга Гресь знає не з чужих розповідей. Рік тому у її семирічного сина Павла виявили нефробластому нирки. Свій восьмий день народження Павло святкував уже в лікарні:
"Ми перемогли рак. Минулого року в цю пору ми ще лікувалися, а в цьому році ми вже прийшли підтримати інших дітей. Ситуація склалася таким чином, що Паша, катаючись на велосипеді, вдарився об руль. Почала підніматися температура, болів живіт, тож, ми відвезли його в лікарню із підозрою на апендицит. В результаті виявилося, що це пухлина. Рівно рік ми лікувалися. За цей час Паші зробили операції і 16 блоків хіміотерапії".

Справитися з важкою хворобою сім'ї Гресь допомагали волонтери, благодійні фонди, друзі, знайомі та просто небайдужі люди. Ця підтримка важить дуже багато, додає Ольга Гресь і радить батькам дітей, у яких виявили рак, налаштовуватися на позитив самим і допомагати зробити це власній дитині. Зараз уже цілком здоровий Павло Гресь разом з мамою допомагав виставляти свічки під час акції. На питання, чого бажає дітям, яким зараз доводиться боротися з раком, відповідає коротко:
"Побільше сил і здоров'я".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: