Минулоріч Житомирщина експортувала товарів на суму у більш ніж півмільярда доларів » Новини Житомира
 
 


Минулоріч Житомирщина експортувала товарів на суму у більш ніж півмільярда доларів

Автор: news_maker від 23-02-2018, 21:06, переглядів: 875

Минулоріч Житомирщина експортувала товарів на суму у більш ніж півмільярда доларів

Загалом, сума експорту склала 590 мільйонів доларів, а імпорту – 450 мільйонів доларів, що відповідно на 22% та 34% більше рівня попереднього року. Зовнішня торгівля здійснювалася з партнерами зі 113 країн світу, кажуть в обласному управлінні статистики. Найвагоміші експортні поставки товарів здійснювалися до Німеччини, Польщі та Білорусі, причому експорт до цих країн зріс порівняно з 2016 роком в 1,3 – 1,7 рази. Водночас, до Російської Федерації він скоротився на 18%, а її частка у загальному обсязі експорту – з 9% до 6%, каже очільниця обласного управління статистики Галина Пашинська:
"Структура імпорту характеризується зменшенням частки Німеччини, Польщі, Італії та збільшенням питомої ваги поставок з Китаю (з 5 до 8%) та Білорусі (з 20 до 24%). Імпорт товарів з Російської Федерації займає менше 5%. У товарній структурі переважну частину склали машини, обладнання та механізми, мінеральні продукти, деревина і вироби з неї, продукти рослинного походження, текстильні матеріали та вироби, недорогоцінні метали та вироби з них".

Зовнішньоторговельні операції послугами здійснювало 113 підприємств області з нерезидентами із 68 країн світу:
"За минулий рік експортовано послуг на 53,4 мільйонів доларів, що на 31% більше порівняно з 2016 роком. Обсяг імпорту скоротився на 19% і становив 12,9 мільйонів доларів. Найбільше послуг експортовано до Австрії, Німеччини, Румунії, Ізраїлю, імпортовано – з Об’єднаних Арабських Еміратів, Швейцарії, Грузії та Польщі".

Майже 90% загального обсягу припало на телекомунікаційні, комп’ютерні та інформаційні послуги, а також послуги з переробки матеріальних ресурсів. Основу імпорту сформовано транспортними та діловими послугами.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: