У Житомирі поліція затримала на хабарі члена екзаменаційної комісії » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліція затримала на хабарі члена екзаменаційної комісії

Автор: news_maker від 1-03-2018, 16:33, переглядів: 1 317

У Житомирі поліція затримала на хабарі члена екзаменаційної комісії

1 березня працівники Управління захисту економіки ДЗЕ, Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали члена екзаменаційної комісії при регіональному управлінні Держпродспоживслужби за вимагання та отримання хабара у сумі 3 тисячі гривень. Вирішується питання про взяття 35-річного чоловіка під варту.

У рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці здобули відомості та задокументували схему із систематичного вимагання неправомірної вигоди членами екзаменаційної комісії при ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

За наявною інформацією, один з членів комісії, 35-річний чоловік, протягом лютого 2018 року вимагав від фізичної особи хабара за успішне складання іспиту для отримання права керування спеціалізованим транспортом.

Відтак 1 березня в обласному центрі поліцейські затримали екзаменатора «на гарячому» під час отримання ним замовленої неправомірної вигоди у сумі 3 тисяч гривень.

Усі дії фігуранта були відповідно задокументовані у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Предмет хабара вилучено.

Нині вирішується питання про затримання фігуранта у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до законодавства чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років.

У Житомирі поліція затримала на хабарі члена екзаменаційної комісії
У Житомирі поліція затримала на хабарі члена екзаменаційної комісії

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: