В управлінні Пенсійного фонду розповіли, коли силовики можуть отримати підвищені пенсії » Новини Житомира
 
 


В управлінні Пенсійного фонду розповіли, коли силовики можуть отримати підвищені пенсії

Автор: news_maker від 5-03-2018, 14:03, переглядів: 936

В управлінні Пенсійного фонду розповіли, коли силовики можуть отримати підвищені пенсії

Начальник Головного управління ПФУ в області Іван Заінчковський поінформував, що до 3 березня фахівці органів Пенсійного фонду складають та надсилають силовим відомствам списки пенсіонерів. У відповідь мають отримати довідки про грошове забезпечення, на підставі яких буде здійснено перерахунок. Іван Заінчковський нагадав, що на розмір пенсії військових пенсіонерів впливають три показники – оклад за посадою, оклад за військовим званням та відсоткова надбавка за вислугу років. Перерахунок здійснюватиметься з 1 січня 2018 року, але підвищену пенсію військові пенсіонери отримають не одразу:
"Передбачено постановою, що та сума, яка в результаті кожному пенсіонеру буде обрахована і буде підвищена, вона виплачується з 1 січня 2018 року, але в 2018 році виплачується 50 відсотків підвищеної суми пенсії, в 2019 виплачується 75 і у 2020 – 100 відсотків, тобто, повне підвищення",– пояснив механізм Іван Заінчковський

У пенсіонерів органів МВС дещо інша ситуація. Їм пенсії перераховуються з січня 2016 року, виходячи з окладу за прирівняною посадою поліцейського; окладу за спеціальне звання; відсоткової надбавки за вислугу років; щомісячних додаткових видів грошового забезпечення; премії за відповідною посадою поліцейського за січень 2016 року:
"Підвищений розмір пенсій пенсіонерам МВС буде виплачуватися у стовідсотковому розмірі з 1 січня 2018 року. Різниця між виплаченою і яка буде підвищена за 2016 і 2017 рік буде виплачуватися на протязі 2019-2020 років. У 2019 році буде виплачено 50 відсотків рівними долями помісячно і у 2020 ще 50 відсотків буде виплачено також рівними долями щомісячно".

В Пенсійному фонді кажуть, що виплата перерахованих пенсій буде проводитися починаючи з березня 2018 року по мірі надання довідок про грошове забезпечення. Перерахунок буде здійснюватися автоматично, без додаткових звернень пенсіонерів. Додамо, що військові пенсіонери вже після виходу Постанови КМУ від 21 лютого 2018 року №103 "Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб", яка визначає вищевикладений порядок перерахунку пенсій, висловлювали свою незгоду з таким рішенням:
"Перерахунок пенсій планується провести з 1 січня цього року – 50 відсотків, з дев’ятнадцятого року – 75 і з двадцятого – 100 відсотків. Таке рішення продовжує викликати негативну реакцію в спільноті військових пенсіонерів. Враховуючи зазначене вище, вимагаємо: прийняти невідкладні заходи щодо стовідсоткового, не ділячи на частини дев’ятнадцятого та двадцятого роки, перерахування та виплат раніше призначених пенсій з 1 січня 208 року".

За інформацією управління Пенсійного фонду, в Житомирській області 25900 пенсіонерів силових структур.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: