Електронні паспорти для українців - закон прийнято, але отримати такий документ ще не скоро вдасться » Новини Житомира
 
 


Електронні паспорти для українців - закон прийнято, але отримати такий документ ще не скоро вдасться

Автор: news_maker від 12-12-2012, 15:13, переглядів: 2 723

Електронні паспорти для українців - закон прийнято, але отримати такий документ ще не скоро вдасться

6 грудня набув чинності Закон України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", яким передбачене впровадження електронних паспортів для українців. Проте це не означає, що вже сьогодні можна отримати біометричний паспорт чи інші документи оновленого формату, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. Адже уряд України ще має привести у відповідність підзаконні акти, пояснює головний спеціаліст сектору юридичного забезпечення Управління державної міграційної служби в області Віктор Остапчук.

"Буде визначено технічні описи документів та порядок їх оформлення і видачі. Після ухвалення зазначених нормативно-правових актів Державна міграційна служба України отримає підстави для проведення тендерних процедур, за результатами яких буде визначено підприємство, яке виготовлятиме бланки документів. Вживатимуться необхідні заходи щодо створення інфраструктури та забезпечення всіх територіальних підрозділів ДМС України обладнанням, необхідним для оформлення видачі документів".

Паспортна картка оформляється всім особам починаючи від народження і незалежно від віку на 10 років. Вона виготовлятиметься у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: