В житомирському військкоматі нагадали про відповідальність за ухилення від призову » Новини Житомира
 
 


В житомирському військкоматі нагадали про відповідальність за ухилення від призову

Автор: news_maker від 14-03-2018, 18:07, переглядів: 1 059

В житомирському військкоматі нагадали про відповідальність за ухилення від призову

Ухилення від призову на військову службу тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Які саме передбачені санкції, розповідає заступник Житомирського військового комісара В'ячеслав Томашевський:
"За порушення правил військового обліку та неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин призовники несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Адміністративна відповідальність передбачає застосування штрафних санкцій у розмірі від 5-ти до 7-ми неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне порушення протягом року штраф збільшується до 15-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян."

Кримінальна відповідальність передбачена за такі діяння:
"У разі неявки призовника без поважних причин у строки встановлені військовим комісаріатом до обласного збірного пункту для відправки безпосередньо до військових частин передбачено обмеження волі до трьох років".

В'ячеслав Томашевський також відзначає що найближчим часом буде збільшена відповідальність за ухилення від призову на військову служби:
"Є проект Закону, яким передбачено збільшити відповідальність за порушення правил військового обліку та відмову від отримання персональної повістки до 50-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян".

Нагадаємо, що цієї весни виконувати свій Конституційний обов’язок до українського війська підуть майже 600 юнаків Житомирщини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: