808 перших класів області отримають комплекти техніки до 1 вересня » Новини Житомира
 
 


808 перших класів області отримають комплекти техніки до 1 вересня

Автор: news_maker від 14-03-2018, 18:16, переглядів: 1 310

808 перших класів області отримають комплекти техніки до 1 вересня

Цього року 808 перших класів області до 1 вересня отримають сучасну техніку – ноутбуки, принтери та ламінатори. На це з державної освітньої субвенції, обласного та місцевих бюджетів спрямують 15,4 млн грн.

Про це повідомив голова ОДА Ігор Гундич під час прямого ефіру на телеканалі «Союз-ТВ» вчора, 13 березня.

Комплекти техніки необхідні для друку та ламінування навчальних карток та інших матеріалів для першачків, які використовуватимуть у новій програмі.

«Цього року, маючи державну субвенцію у розмірі 5,2 млн грн та додавши 5,1 млн грн обласного бюджету та 5,1 млн місцевих бюджетів, ми закупимо у кожен перший клас Житомирщини обладнання. А це – 808 класів в області, в яких навчатимуться першачки з 1 вересня. За ці кошти класи отримають ноутбук, кольоровий принтер 3 в 1, ламінатор. Я чітко розумію, що це не лише частина освітньої реформи, а насамперед – потреба часу. Вчителі мають по-іншому навчати дітей, а для цього – потрібно мати на чому це зробити», – зазначив Ігор Гундич.

Кошти у розмірі 15,4 млн грн спрямують на оснащення засобами навчання перших класів – ноутбуки, техніку для друку, копіювання, сканування та ламінування.

Голова ОДА підкреслив, що сподівається на підтримку районів та громад області: «Думаю, що всі місцеві керівники відгукнуться на пропозицію долучитись до облаштування перших класів, адже їхній фінансовий тягар ми полегшуємо однозначно».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: