Впродовж 2 років у селах Житомирщини планують побудувати 35 амбулаторій з житлом для лікарів » Новини Житомира
 
 


Впродовж 2 років у селах Житомирщини планують побудувати 35 амбулаторій з житлом для лікарів

Автор: news_maker від 2-04-2018, 18:42, переглядів: 898

Впродовж 2 років у селах Житомирщини планують побудувати 35 амбулаторій з житлом для лікарів

Ще декілька амбулаторій будуть реконструйовані. На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич.

«Будівництво нових та реконструкція сільських амбулаторій – це ініціатива Президента України Петра Порошенка. На це Житомирська область отримала понад 156 млн грн субвенції. Програма будівництва амбулаторій у селі працюватиме 2 роки. За цей час ми також оснастимо амбулаторії новим обладнанням та закупимо автомобілі», – зазначив Ігор Гундич.

Керівник області підкреслив, що пропозиції до мережі амбулаторій у сільській місцевості зібрали з усіх районів та громад області. Для того, щоб мережа була зручною для пацієнтів, до вже наявних амбулаторій додали нові.

«Протягом 2018-2019 рр. плануємо збудувати 35 амбулаторій на 1-2 лікаря з житлом. Обрали саме такий варіант, тому що зрозуміло, що можна мати гарну амбулаторію, але лікарю не буде де жити і відповідно не буде кому працювати. Також плануємо збудувати декілька амбулаторій на 7 лікарів і реконструювати ще 8 амбулаторій», – підкреслив голова ОДА.

Нагадаємо, що за словами Ігоря Гундича, перші 10 амбулаторій нового зразка побудують на Житомирщині вже у 2018 році, а нещодавно у Житомирі презентували проект спроможної мережі за участю Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: