В області легалізували понад 5 тис. працівників » Новини Житомира
 
 


В області легалізували понад 5 тис. працівників

Автор: news_maker від 3-04-2018, 19:10, переглядів: 725

В області легалізували понад 5 тис. працівників

Представники тристоронньої соціально-економічної ради – влада, профспілки та роботодавці прозвітували про свою роботу за 2017 рік.

Серед питань, які розглянули – діяльність обласного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України після реформування. Присутні на засіданні звільнені та скорочені працівники підняли питання щодо законності таких дій. На комісії їм було рекомендовано звернутися із відповідною заявою до суду або до правоохоронних органів.

Також на засіданні заступник голови ОДА Ярослав Лагута прозвітував про виконання угоди з боку органів влади у 2017 році.

«Термін дії територіальної угоди, за результатами минулого засідання, продовжено на 2018 рік. В угоді передбачено 159 зобов’язань сторін у сферах соціально-економічних та виробничих відносин, забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, оплати та охорони праці, соціального захисту тощо. З них 47 – спільні, 53 – взяла на себе обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи, 37 – профспілки та 22 – роботодавці. Пріоритетами роботи обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування були і залишаються соціальні питання», – сказав Ярослав Лагута.

За його словами, за темпами зростання промислового виробництва область зайняла п’яте місце серед регіонів України.

Індекс сільськогосподарського виробництва становив 105,2% (по даному показнику область на 4 місці серед регіонів держави), індекс продукції галузі рослинництва - 107,3% (6 місце), тваринництва -100,3% (7 місце).

Також він додав, що на Житомирщині у 2017 році створили понад 10 тис. нових робочих місць.

«На Житомирщині упродовж 2017 року створили 10,7 тис. нових робочих місць, що становить 103% прогнозних показників програми економічного і соціального розвитку області на 2017 рік. Облдержадміністрацією постійно проводяться заходи, направленні на покращення ситуації ринку праці в сільській місцевості. В галузі агропромислового комплексу області було створено 796 нових робочих місць. З них у сільському господарстві – 601, харчовій і переробній промисловості – 195», – додав Ярослав Лагута.

В області також легалізували працю 5404 громадян, завдяки чому 4,5 млн грн податків та платежів надійшли до місцевих бюджету.

За підсумками відповідного моніторингу результативності цієї роботи ДФС України – наша область займала 2 місце, поступаючись лише Київській області.

В області легалізували понад 5 тис. працівників
В області легалізували понад 5 тис. працівників

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: