У цьому році розпочнеться реконструкція обласного онкодиспансеру за кошти ДФРР » Новини Житомира
 
 


У цьому році розпочнеться реконструкція обласного онкодиспансеру за кошти ДФРР

Автор: news_maker від 4-04-2018, 11:41, переглядів: 1 178

У цьому році розпочнеться реконструкція обласного онкодиспансеру за кошти ДФРР

Житомирський обласний онкологічний диспансер – один із медичних проектів Державного фонду регіонального розвитку, реконструкція якого розпочнеться вже цього року. На відновлення об’єкту виділяють 15 млн грн – по 7,5 млн грн з коштів ДФРР та обласного бюджету.

«Житомирський обласний онкологічний диспансер цього року внесли до програми Державного фонду регіонального розвитку. На реконструкцію об’єкту передбачається виділити 7,5 млн грн з коштів ДФРР, ще 7,5 млн грн – з обласного бюджету. В першу чергу ми плануємо зробити двоповерхову прибудову до онколікарні, повністю її утеплити, оздобити фасади. Потім поступово в нову прибудову перенесемо поліклініку онкодиспансеру і будемо робити ремонт всередині лікарні. За два роки плануємо привести онколікарню у відповідність до діючих вимог і норм. І це цілком реалістично тому, що 15 млн грн ми виділяємо лише цього року. Це буде реальний об’єкт, який не перетвориться у довгобуд», – розповів Ігор Гундич.

Щодо збільшення кількості місць в онкодиспансері керівник області відповів, що більшість пацієнтів проходитимуть лікування на денному стаціонарі.

«Разом із медичною реформою та враховуючи досвід закордонного лікування, як правило, у лікарні залишаються лише ті пацієнти, яким роблять операції. Всі інші онкохворі зазвичай перебувають на денному стаціонарі лікарні. Я вважаю, що це правильний і розумний підхід. Коли ми добудуємо двоповерхову будівлю, буде достатньо місць для того, щоб там якісно лікували хворих. Ми плануємо збільшити палати для того, щоб в одній палаті перебували не 8-10 людей, а 2-3 хворих. І створимо хороші умови для пацієнтів», – зазначив голова ОДА.

Крім цього, за словами Ігоря Гундича, під час формування державного бюджету на 2019 рік депутати Верховної ради розглянуть пропозицію щодо виділення коштів на закуплення нового лінійного прискорювача для Житомирського онкодиспансеру.

«Для того, щоб в обласну онколікарню закупити лінійний прискорювач, нам потрібно насамперед побудувати новий «бункер» для нього. Вартість його будівництва складає близько 100 млн грн. Тому що там використовуються надсучасні матеріали для того, щоб він не опромінював інших людей, які знаходяться у приміщенні. Під час виїзного засідання бюджетного комітету ВР депутати пообіцяли, що розглянуть нашу пропозицію щодо закуплення нового обладнання при формування бюджету на 2019 рік. А ми зі свого боку готові будемо розглядати можливість будівництва цього спеціального приміщення для того, щоб встановити лінійний прискорювач», – акцентував Ігор Гундич.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: