У Житомирській області розпочалася операція «Первоцвіт - 2018» » Новини Житомира
 
 


У Житомирській області розпочалася операція «Первоцвіт - 2018»

Автор: news_maker від 5-04-2018, 18:24, переглядів: 1 630

У Житомирській області розпочалася операція «Первоцвіт - 2018»

У Житомирській області розпочалася операція «Первоцвіт-2018», яка проходить на території усієї України. У рамках акції працівники обласної Держекоінспекції проводять рейди на базарах, трасах та у лісах, з метою протиправного збирання, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.

Про це повідомляє управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

У рамках акції працівники обласної Держекоінспекції проводитимуть рейди на базарах, трасах та у лісах, з метою протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.

За придбання чи продаж рослин занесених до Червоної книги України або таких, що охороняються відповідно до міжнародних договорів України передбачена відповідальність у вигляді штрафу в сумі від 1 тис. 700 грн до 3 тис. 655 грн із конфіскацією рослин.

На Житомирщині серед рослин, які занесені до Червоної книги України та ті, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення ростуть підсніжник білосніжний або звичайний, первоцвіт весняний, шафран весняний та цибуля ведмежа.

Відмовтесь від збирання та придбання рослин занесених до Червоної книги України – давайте охороняти навколишнє природне середовище разом!

Довідково. Первоцвіти – це дикоростучі рослини, які квітнуть наприкінці зими та протягом весни. Д них відносяться підсніжники, проліски, білоцвіт весняний, крокуси, черемша, горицвіт, анемона лісова та нарцисоцвіта, анемона дібровна, гадюча цибулька, різні види рясту. Більшість з цих трав знаходиться на межі зникнення і занесені до Червоної книги України, тобто за жодних обставин збір в природі та торгівля ними заборонені й караються законом.

Перші весняні квіти відіграють величезну роль у житті лісу як цілісного природного комплексу. Їх нектар є майже єдиним джерелом їжі для комах, що прокинулись після зимової сплячки. Зникнення першоцвітів спричиняє загибель джмелів, бджіл, метеликів, які на цих рослинах знаходять собі поживу ранньої весни.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: