Майже 13 тисяч жителів області підписали декларації із сімейними лікарями » Новини Житомира
 
 


Майже 13 тисяч жителів області підписали декларації із сімейними лікарями

Автор: news_maker від 11-04-2018, 18:39, переглядів: 909

Майже 13 тисяч жителів області підписали декларації із сімейними лікарями

На Житомирщині вже 12 тис. 850 жителів обрали власного сімейного лікаря та підписали декларації, старт яких розпочався із 2 квітня.

Про це зазначив заступник голови ОДА Ярослав Лагута під час селекторної наради із Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком, 10 квітня.

«На Житомирщині із 2 квітня у нормальному режимі стартував перший етап реформування медичної галузі. Станом на сьогодні вже 12 тис. 850 жителів області підписали декларації із лікарями. В електронній системі E-Health зареєстровані 619 лікарів, що становить більше 90% від усіх. Із 40 закладів, які надають первинну допомогу, у системі зареєстровані 32, і наразі ми працюємо над тим, щоб досягти 100%», – зазначив Ярослав Лагута.

За словами Віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, загалом більше 305 тисяч українців обрали лікарів, у системі E-Health вже зареєстровано 1030 закладів. Водночас він звернувся до МОЗ та ОДА з вимогою забезпечити ефективне впровадження медичної реформи на всіх рівнях.

«Вимагаю від МОЗ і ОДА жорсткої реакції на саботаж медичної реформи. На кожен факт створення штучних перепон для налагодження системи має бути миттєва реакція, кого б це не стосувалося, – чи чиновника будь-якого рівня, чи головного лікаря, – аж до звільнення. Якщо людина не може забезпечити швидкого впровадження реформи, значить вона працює не на своєму місці», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко також закликав громадян повідомляти про проблеми, які виникають під час вибору лікаря чи підписання декларації, на урядову «гарячу лінію» за безкоштовним номером 15-45. «Особливо зараз, в перші місяці, нам дуже важливо налагодити ефективний зв'язок із громадянами, щоб система вчасно і в повному обсязі запрацювала. На урядовому рівні така система працює – на сьогодні є гаряча урядова телефонна лінія. Номер 15-45 безкоштовний. Звертайтеся, якщо ви бачите протидію системи, якщо ви бачите якісь проблеми у закладах охорони здоров’я», - наголосив Віце-прем’єр Міністр України.

Майже 13 тисяч жителів області підписали декларації із сімейними лікарями

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: