У Станишівській ОТГ хочуть побудувати сонячну електростанцію на даху школи » Новини Житомира
 
 


У Станишівській ОТГ хочуть побудувати сонячну електростанцію на даху школи

Автор: news_maker від 23-04-2018, 12:25, переглядів: 713

У Станишівській ОТГ хочуть побудувати сонячну електростанцію на даху школи

Близько 300 тисяч гривень із бюджету Станишівської громади можуть витратити на будівництво сонячної електростанції на даху місцевої школи. Про такий проект 20 квітня розповів Юрій Матвійчук, голова громади, місцевим журналістам в рамках прес-туру організованого Житомирським регіональним відділенням АМУ.

«Ми прораховували із фахівцями можливу реалізацію цього проекту. Для будівництва такої електростанції необхідно приблизно 300 тисяч гривень і вона матиме потужність 30 кВт, що дозволить забезпечити потреби школи в електроенергії, окрім роботи теплових насосів котельні. І що саме цікаве – цей проект подаватимуть на Бюджет участі колектив школи», – поділився Юрій Матвійчук, голова Станишівської ОТГ.

Цього року громада розпочала впровадження практики Бюджету участі в рамках якого із бюджету було виділено 1,8 млн грн, які поділили на кожен старостинський округ. Таким чином 300 тис грн зможуть розподілити у кожній колишній сільській раді активні мешканці.

«Ми подаємо цей проект на голосування, адже завдяки його впровадженню ми зможемо зекономити сотні тисяч гривень. Сьогодні у школі відбуваються масштабні зміни - утеплення, заміна даху, зростає матеріальне забезпечення. Ідея сонячної електростанції – це перехід від утримання до розвитку», - переконана Світлана Кучерчук, директор Станишівської школи.

Наразі у школі завершують роботи із комплексного утеплення. Минулого року шкільну котельну перевели на тверде паливо, що дало змогу зекономити значні кошти. Таким чином до початку нового навчального року типова сільська школа повністю зміниться.

«Наразі у нас навчається 115 дітей, але вже сьогодні ми бачимо, що з 1 вересня кількість учнів буде 125. Це є результат змін, які відбуваються у громаді», - розповів Юрій Матвійчук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: